Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 27. januar 2002 kl 21.00 Niern: Dødelig våpen

Mel Gibson i skuddlinjen

Mel Gibson med et av sine dødelige våpen
Mel Gibson med et av sine dødelige våpen
Her kommer spillefilmen som satte standard for en lang rekke actionkomedier fra slutten av 80-tallet og fram til i dag. Det er Mel Gibson og politikollega Danny Glover som rydder opp i den skyteglade, blodige forbryterverdenen. Oppryddingen skjer alltid med passe mengde humor.

Det går over stokk og stein, bokstavelig talt så gnistene fyker. De to detektivene er veteraner fra Vietnamkrigen og har derfor stor erfaring både med rette venstre og med forskjellige skytevåpen. Martin (Gibson) og partner Roger (Glover) er på sporet av en heroinliga med forgreninger til Vietnam. De blir satt til å undersøke et tilsynelatende selvmord, men i den forbindelse kommer de over flere ugler i mosen. Snart havner de selv på gangsternes dødsliste.

Spøkefull drapsmaskin
Martin slår alltid hardt til. Når han blir utfordret, forvandles han til en drapsmaskin, men alltid med en spøk på leppene. Roger følger ham så godt han kan, selv om han til tider er ganske oppgitt over Martins blodige effektivitet. Men naturligvis - alt skjer i rettferdighetens tjeneste.

Regien er ved Richard Donner, mannen som tidligere har sørget for suksesser som "Supermann", "The Omen", "Ladyhawke", "Maverick" og "Sammensvergelsen". Det er for øvrig verd å merke seg at musikken til kveldens film er laget av Eric Clapton og Michael Kamen.

Amerikansk spillefilm fra 1987
Originaltittel: Lethal Weapon
Regi: Richard Donner
I rollene: Mel Gibson, Danny Glover, Joe Pesci, Joss Ackland, Derrick O'Connor, Patsy Kensit og Darlen Love
Pressekontakt Anna-Marie Normann, 23047853 / 90775758

Bilder
1.Mel Gibson med et av sine dødelige våpen
2.Danny Glover spiller Gibsons partner Robert.
3.Politimennene Martin Riggs (Mel Gibson) og Robert Murtaugh (Danny Glover).