Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 24. desember 1999 kl 17.00 Sølvguttene synger julen inn

Sølvguttene synger julen inn


NRK1 julaften fredag 24. desember kl 17.00
Sølvguttene synger julen inn

De har sunget julen inn siden 1965

Tradisjonen tro vil Sølvguttene synge julen inn i NRK. Det har de gjort nesten uavbrutt siden 1965, og det er fortsatt stifteren av koret fra 1940, Torstein Grythe, som dirigerer dem. Han ble 81 år i november, og har planene klare for flere år framover. I år synger de i Paulus kirke i Oslo.
Koret har en spesiell travel tid i november/desember, med konserter knyttet til julen. I slutten av november gjestet de Hamburg og Berlin med konserter i to av Tysklands store kirker, Michaeliskirken og Berliner Dom. Deretter en rekke konserter i Oslo, med avstikkere til Hamar og Høland.

Julaftens tv-konsert
Julaftens tv-konsert med Sølvguttene starter med en prektig sats fra \"Skapelsen\" av Joseph Haydn: \"Stimmt an die Saiten\" med trompeter og Inger-Lise Ulsrud ved orgelet.
Deretter følger Mozarts vakre \"Ave verum corpus\". Avdelingen avsluttes med en munter fransk folketone \"Ding Dong! Merrily on high\".
En liten solistgruppe av sopraner framfører \"Et lite barn så lystelig\" av Eyvind Alnæs før harpisten Ellen Sejersted Bødtker spiller en sats fra \"Sonate i E-dur\" av Domenivo Scarlatti.
Etter en lysprosesjon til Brittens \"Hodie Christus natus est\" følger en avdeling med seks av våre mest kjente og kjære julesanger. Koret avslutter konserten med Handels \"Hallelujahkor\" fra \"Messias\".
Tv-regien er ved Erik Østby, som også er medlem av koret.

NRK1 julaften fredag kl 17.00

Bilde (via Scanpix/Internett)
Sølvguttene synger i år julen inn fra Paulus kirke i Oslo (NRK-foto: Barbara Halden)
Ved Erik Østby

Egenprodusert konsertopptak
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83