Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 19. januar 2001 kl 19.30 Filmredaksjonen

Filmredaksjonen

NRK2 fredag 19. januar kl 19.30
Filmredaksjonen NRK

Heftig og eksotisk filmfestival

Pål Bang-Hansen har tatt turen til Nordens Paris der det i disse dager arrangeres filmfestival. Sammen med kollegene Anne Hoff og Inger Marie Hansen presenterer Bang-Hansen noen av høydepunktene fra polarfilmfestivalens eksotiske program. Brita Møystad Engseth har tatt for seg ukens kinopremierer.

Knut Erik Jensens nyeste film \"Heftig og begeistret\" - som handler om Berlevåg Mannsangforening - har fått æren av å åpne Tromsø filmfestival. Vi møter regissøren i Filmredaksjonen i kveld.

For første gang har Tromsø filmfestival også fokus på barn. Flere barnehager og skoler er blitt utstyrt med DV-kamera for å feste barns gjøren og laden i mørketida til film - alt fra aking til pottetrening.

Filmredaksjonen har også snakket med Erling Falch som har produsert forfilmen \"Sveits\" om hvordan det er å lage film i polarmørket.

Nye filmer
Filmredaksjonen har truffet en av stjernene i fjellklatrer-action- dramaet \"Vertical limit\" - nemlig den vakre Izabella Scorupco. Regien er ved Martin Campbell.

Programmet byr dessuten på Ang Lees (The Wedding Banquet, Ice Storm, Fornuft og følelser) siste film \" Snikende tiger, skjult drage\" med de asiatiske superstjernene Chow Yun-fat og Michelle Yeoh i hovedrollene.

Tom Hanks interesserer også, og redaksjonen ser nærmere på \"Castaway\" med Hanks i hovedrollen i en film som omhandler menneskesinnets evne til å overleve. Regien er ved Robert Zemekis som tidligere har gitt oss filmer som \"Roger Rabbitt\" og \"Contact\".

Kveldens program byr på konkurranse med flotte filmpremier også denne uken.

NRK2 fredag kl 19.30
Blir også sendt på NRK1 fredag og NRK2 søndag

Ukentlig filmmagasin fra NRK Kulturavdelingen
Programledere: Pål Bang-Hansen og Brita Møystad Engseth
Redaksjonsleder: Haagen Guttu
Filmredaksjonen på Internett: http://www.nrk.no/film/
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)