Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. mars 2012 kl 21.40 Lilyhammer

Mafiaen er i byen


Det er 17 mai, mafiaen har kommet til byen og Sigrids sønn Jonas er kidnappet.

Det er 17. mai, og Jonas er kidnappet av hitmennene fra New York-mafiaen. Mens festen fortsetter på Flamingo, må Frank og Torgeir finne og befri Jonas - og helst før Sigrid oppdager at han er borte.

Om serien
Mafiamedlem Frank Tagliano (Steven Van Zandt) går med på å vitne mot mafiabossen i en rettssak i New York, på én betingelse: At han via FBIs vitnebeskyttelsesprogram får starte et nytt liv i Lillehammer, Norge. Men møtet med den tidligere OL-byen blir ikke helt som han hadde tenkt seg.

Frank ble nemlig så bergtatt av tv-bildene fra OL i 1994 at han ønsker å starte på nytt her. Men overgangen fra livet som fryktet og respektert gangster i New York til arbeidsledig innvandrer i Gudbrandsdalen blir ikke enkel. For å komme seg opp og fram i den norske velferdsstaten, må Frank ty til gamle, skruppelløse metoder.


Stjernelag
Steven Van Zandt har et stjernelag av norske skuespillere som kollegaer i TV-serien "Lilyhammer". Marian Saastad Ottesen, Trond Fausa Aurvåg, Steinar Sagen, Sven Nordin, Kyrre Hellum og Fritjof Såheim har alle sentrale roller i humordramaet.

- Vi er stolte av disse skuespillerne, og vi har kunnet velge på øverste hylle, sier produsentene ved Rubicon TV, Trond Berg-Nilssen og Agnete Thuland, om hovedrolleinnehaverne.

Om karakterene
Frank Tagliano er et tidligere medlem av New York-mafiaen som etter å ha vitnet i en rettssak i USA, blir omplassert til Lillehammer i Norge gjennom vitnebeskyttelsesprogrammet til FBI. Frank Tagliano spilles av Steven Van Zandt, som er mest kjent fra rollen som Silvio Dante i den prisbelønte tv-serien "The Sopranos" og som musiker fra Bruce Springsteens E Street Band.

Sigrid Haugli er oppvokst på en gård i Lillehammer, men har jobbet mange år med innvandrere i Oslo. På grunn av et samlivsbrudd bor hun for tiden hjemme på Haugli sammen med faren Sylfest og sønnen Jonas. Sigrid blir Franks norsklærer. Sigrid spilles av Marian Saastad Ottesen.

Torgeir Lien var prøvehopper i OL i 1994, men livet har ikke gått helt hans vei etter det. Han mangler fast arbeid, og tilbringer stort sett dagene på jobbkurs på NAV, og fritiden med sin bror Roar. Men Franks ankomst til byen blir et vendepunkt i Torgeirs liv. De finner tonen og Torgeir blir Franks lojale høyre hånd – både i legale og illegale gjøremål. Torgeir spilles av Trond Fausa Aurvåg.

Roar Lien er Torgeirs bror og jobber til daglig som taxisjåfør på Lillehammer. Han tilbringer også mye tid på sitt favorittferiested Pattaya. Han spilles av Steinar Sagen.

Julius Backe er en lokal advokat og forretningsmann som blir involvert i en rekke mer eller mindre lyssky prosjekter sammen med Frank. Julius spilles av Sven Nordin.

Laila Hovland er lensmann i Lillehammer. Innen politiarbeid er det forebyggende og holdningsskapende arbeid som ligger hjertet hennes nærmest. Hun er sindig, omsorgsfull og en kløpper til å bake. Laila spilles av Anne Krigsvoll.

Geir Tvedt er politibetjent ved Lillehammer politistasjon. På fritiden er han frontfigur i bandet "Geir Elvis and His Cellmates". Geir spilles av Kyrre Hellum.

Jan Johansen er ansatt på NAV, der han jobber spesielt rettet mot innvandrere og asylsøkere. Han er en fyr som ikke setter pris på at folk tenker utenfor boksen når det gjelder norsk regelverk. Johansen blir Franks saksbehandler. Han spilles av Fridtjov Såheim.

Produsert av Rubicon TV for NRK
Medvirkende: Steven Van Zandt, Trond Fausa Aurvåg, Marian Saastad Ottesen, Sven Nordin, Steinar Sagen, Fridtjov Såheim, Kyrre Hellum, Anne Krigsvoll m.fl.
Idé og manus: Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin
Regi: Simen Alsvik (ep. 1 & 2), Geir Henning Hopland (ep. 3, 4, 7 & 8), Lisa Marie Gamlem (ep. 5 & 6).
Produsent: Trond Berg-Nilssen og Agnete Thuland

Presseansvarlig: Karoline Berg, Karoline Berg
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, Publikumservice
Tlf: 815 65 900