Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. juli 2003 kl 20.25 På Jamies kjøkken

Engelsk surfeparadis

Jamie tar med seg surfebrettet til Porth.  (Foto: BBC Worldwide)
Jamie tar med seg surfebrettet til Porth. (Foto: BBC Worldwide)
Jamie har fått besøk fra Australia, og tar sine gjester med på surfetur til Porth i Cornwall. Her lager han grillparty på stranden for at de skal føle seg hjemme.

Det er sol og sommer. Jamie er på weekend med venner ved kysten i Cornwall. På stranden spiser de brunch-brød med skinke, egg, tomat og mozarella og med sjokolade og banan. Etter dagens lek på stranden er det bakt laks og oksemørbradstek fra grillen.

Om Jamie Oliver
Jamie Oliver, som har pasta og brødbaking som sin store lidenskap, har det med matlaging i blodet. Allerede som åtteåring hjalp han ivrig til på kjøkkenet i foreldrenes populære restaurant, Cricketers i Clavering i Cambridge, hvor han vokste opp. Da han var 16, begynte han på Westminster Catering College, hvor han fullførte sin formelle kokkeutdannelse. Siden har han laget mat på mange av Londons beste restauranter som Antonio Carluccio’s Neal Street Restaurant og The River Café. Han er også selv eier av en restaurant.

I tilknytning til tv-seriene har han skrevet bestselleren "The Naked Chef", der han inspirerer leserne med et idiotsikkert repertoar av enkle, herlige oppskrifter.

- Det må være gøy å lage mat. Og det må være enkelt og smake godt, fastslår Jamie, som mener at man ikke bør bruke mer enn en halvtime på å lage en velsmakende rett. Han oppfordrer seerne til å kjøpe ferske ingredienser og holde seg unna frossenmat.

Serien ble sist sendt høsten 2002.

Britisk matserie i åtte deler fra BBC Worldwide
Originaltittel: The Naked Chef
Kokk og programleder Jamie Oliver

Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23047853 / 90775758
LENKER
  • Oppskrifter 
  • Les mer