Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. juni 2000 kl 20.50 Litt av en luring!

Litt av en luring! (ttv)


NRK1 torsdag 22. juni kl. 20.50
Litt av en luring! (1:9)
Seriestart!

Britenes nye komi-yndling

Komikeren Dominic Joly, den sentrale figuren i humorserien \"Trigger Happy\", skaper liv og røre i gatelivet både i Europa og i USA. Vanlige menn og kvinner som tilfeldigvis streifer forbi ham, blir utsatt for hans galskap og enkle triks. Serien, som NRK1 har kalt \"Litt av en luring!\", vant bronserosen i Montreux i kategorien humor og er blitt britenes favoritt på rekordtid.

Dominic Joly ble oppdaget av Channel 4-produsenten Caroline Leddy som falt hodestups for humoren hans. Dermed ble det serie og stor suksess hos publikum. Joly har en helt spesiell evne til å lure folk med enkle triks. Han går for eksempel tur med sin utstoppede schæfer og lurer et eldre par til å passe \"hunden\" mens han er inne i en butikk og handler. Han later som om han mister en barnevogn ned en trapp, og tilskuerne griper inn, lettere hysteriske, fordi de selvfølgelig tror at det er en baby i vognen. Han bærer med seg en 1 meter stor mobiltelefon i Hyde Park og skriker høyt. Uansett hvor mye galskap han finner på, går folk fem på. Og leer nesten ikke på et øyelokk.

Og seerne elsker Dominic Joly. Seertallene ligger på rundt 2.6 millioner, og han har dermed danket ut den populære serien \"Frasier\". Joly var tidligere diplomat, og siden jobbet han som produsent for ITN i Westminster. Før han altså ble britenes nye komi- yndling. Og på spørsmål om ikke hans tid er ute den dagen folkene han lurer, gjenkjenner ham, svarer han: - Joda, men vi har gode parykker og sminke, dessuten er det fortsatt minst 50 millioner mennesker som ikke vet hvem jeg er.

NRK1 torsdag kl 20.50

Bilde
Dominic Joly, føreren av mopeden, og assistenten Paul setter Europas gater på hodet med sin galskap.

Innkjøpt underholdning
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56