Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. august 2007 kl 21.10 Doc Martin

Opphavet banker på

Doc Martin (Martin Clunes) får overraskende besøk av sine foreldre. (Foto: ITV)
Doc Martin (Martin Clunes) får overraskende besøk av sine foreldre. (Foto: ITV)
Doc Martins foreldre dukker opp uanmeldt. De vil være noen dager hos sin sønn i den lille sør-engelske byen Portwenn. Men Martin har verken sett eller snakket med sine foreldre på syv år.

I sitt stille sinn kan ikke Martin annet enn å undre hva som får foreldrene til å komme på besøk. Men han gjør så godt han kan for å få dem til å føle seg velkomne. Dette til tross for at faren gjør seg kostelig over at Martin har klatret ned fra pidestallen som kirurg i London til allmennpraktiserende lege i lille Portwenn.

Mann med sjarm
Også Doc Martins far er kirurg, men med en helt annen sjarm enn sønnen. Moren er merkelig stille og forsagt, og Martin lurer på om hun kan være syk.

Så kommer grunnen til foreldrenes besøk for en dag. De er kommet for å se tante Joan, farens søster. Det viser seg at småbruket til Joan i virkeligheten er farens eiendom. Nå vil han selge hele stasen, noe som betyr at Joan blir satt på bar bakke.

Men kan faren virkelig finne på å gjøre noe slikt? Doc Martin er sjokkert bare ved tanken…

Om serien
Landsbylegen Martin Ellingham, best kjent som dr. Martin, er tilbake i en ny senderekke om doktoren som ikke lenger tåler å se blod.

Selv om han en gang var en framgangsrik kirurg i London, så mangler dr. Martin fullstendig sosiale antenner. Hans inntreden i det lille Cornwall-samfunnet Portwenn i Englands sørligste region skjer med et brak. Martins tilknytning der er tanten Joan.

Overgangen fra et hektisk og anonymt storbyliv er stadig vanskelig for dr. Martin, med ditto konsekvenser for hans nye pasienter. I begynnelsen mislikte de fleste i Portwenn sterkt den nye legen. Men nå er det på tide å se hvordan det går med ham i fortsettelsen!

Britisk dramaserie 2004
Originaltittel: Doc Martin, series 2
Produsert av: PORTMAN ENTERTAINMENT LTD for ITV1
I rollene: Martin Clunes (Martin Ellingham), Caroline Catz (Louisa Glasson), Stewart Wright (Mark Mylow), Ian McNeice (Bert Large), Joe Absalon (Al Large), Stephanie Cole (Joan Norton), Katherine Parkinson (Pauline)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no