Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 31. oktober 2001 kl 22.30 Sopranos

Tonys drømmekvinne

Livet er tungt og komplisert for Tony for tiden. Han holder avstand til Carmela og ungene, og gjengen blir stadig mer bekymret fordi Tony gir blaffen i den daglige business. Selv sin egen hygiene er han slurvete med. Dr. Melfi øker dosen med antidepressiva, men intet synes å virke på Tonys dårlige humør.

Men en dag ser han Isabella, og da blir mye annerledes. Isabella er en ung italiensk utvekslingsstudent som har tatt på seg jobben med å passe på nabohuset mens Cusamanos er bortreist. Isabella er vakker og moderlig, og hun forteller søtt om den italienske landsbyen der Tonys slekt har sine røtter. Tony beruses av sine fantasibilder, av Isabella som sitter og ammer et barn med navn Antonio.

Men det skjer mer dramatiske ting på andre kanter. To revolvermenn dukker opp for å kverke Tony. Det blir et svare spetakkel som ender med at en av drapsmennene dør, en annen flykter. Tony havner på sykehus med mindre skader. Junior og Livia har nok hatt en finger med i spillet her, men det må jo ingen få vite!

Om serien
Vi møter et robust miljø der mord, blodhevn og avsindige skøyerstreker hører med i hverdagen. Den drivende kraft og pater familias er Tony Sopranos. En forretningsmann som også er aktiv mafiamedlem i lokalmiljøet nord i New Jersey. Han er en god far og varm venn og gjør så godt han kan for seg og familien.

Men så skjer det saker og ting som gjør at hans eksistensgrunnlag svikter. Det blir svikt i pengetilførselen, og makten ser ut til å fordampe. Han søker hjelp, og da bryter helvete løs, både innen familien og innen mafiakretsen.

Amerikansk dramaserie i 13 deler
Originaltittel: The Sopranos
Regi: David Chase
I rollene: James Gandolfini, Edie Falco, Nancy Marchand, Lorraine Bracco, Michael Imperioli
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53