Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 9. oktober 2005 kl 21.00 James Bond: The World is not enough

For fedrelandet og en dry martini

Pierce Brosnan som James Bond (Foto: MGM)
Pierce Brosnan som James Bond (Foto: MGM)
Denne gangen må agent 007, James Bond (Pierce Brosnan), ordne opp i en maktkamp på liv og død mellom to ustabile nasjoner hvor gevinsten er kontroll over verdens oljereserver.

En britisk oljemagnat blir drept i bombeattentat ved Hovedkvarteret til MI6. Dermed blir den dreptes datter, Elektra King (Sophie Marceau), arvtaker til oljeimperiet. Bond frykter at heller ikke hun står utenfor fare, og bestemmer seg for å ivareta jobben som hennes bodyguard.

Men ikke lenge etter kommer den internasjonale terroristen Renard ( Robert Carlyle) inn i bildet, og oppdragets natur skifter betraktelig. Renard har nemlig et handikap, han kan ikke føle fysisk smerte – noe som i gitte situasjoner er en klar fordel. Det utvikles et farlig spill på et langt mer personlig nivå enn både Bond og MI6 noen gang kunne ane…

Om filmen
Filmen "The World Is not Enough" er spesielt kjent for den siste opptredenen til Desmond Llewellyn som den tørrvittige og herlige Q. Llewellyn døde i en bilulykke like etter opptakene.

John Cleese som "R", den nye mekanikk-guruen som skal etterfølge den pensjonerte "Q", vel neppe heller ikke bli glemt.

Amerikansk/britisk drama (1999)
Originaltittel: "The World Is not enough"
Med Pierce Brosnan, Sophie Marceau, Robert Carlyle, Denise Richards, Robbie Coltrane, Judi Dench, Desmond Llewellyn, John Cleese
Regi: Michael Apted
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78