Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 4. juli 2006 kl 22.15 Seks fot under

Dårlige tider

Nate (Peter Krause) og David (Michael C. Hall) må bli kreative når det gjelder å få inn penger. (Foto: Warner Bros)
Nate (Peter Krause) og David (Michael C. Hall) må bli kreative når det gjelder å få inn penger. (Foto: Warner Bros)
Det mangler klingende mynt i kassa til Fisher & Sons, så Nate og David bestemmer seg for å ta et litt uvanlig grep.

Siden konkurrenten Kroehner’s kom på banen, har begravelsesbyrået Fisher & Sons virkelig fått problemer. Nå finner Nate og David på at de skal leie ut et rom for å få inn litt ekstra penger.

Claire er på tur i fjellene for å få problemene sine satt litt i perspektiv, mens moren Ruth sliter med å finne ut av følelsene hun har for Hiram.

Så tikker det inn en "gla’melding". David får vite at det har vært en bussulykke og flere av dødsofrene er lokale beboere. Det kan bety god business for Fisher & Sons…

Om serien
I sommer får vi gjensyn med de to første sesongene av suksesshistorien "Seks fot under". Hver tirsdag fremover byr NRK2 dobbeltepisoder.

På selveste julaften blir livet til familien Fisher snudd opp ned på en ganske brutal måte. Sønnen Nate kommer hjem i ferien bare for å oppdage at faren er blitt drept i en bilulykke. Han må ta seg av sin kontrollerende mor, Ruth, som har hatt et sidesprang, sin homofile bror, David og lillesøsteren Claire som mottar nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika. Nå må de i fellesskap finne ut hvem som skal drive familiebedriften som er et begravelsesbyrå, videre.

I 2003 fikk serien 16 Emmynominasjoner, deriblant for beste dramaserie. Året før ble den nominert til 22 Emmypriser og vant seks av dem.


Amerikansk dramaserie
Originaltittel: Six Feet Under
Produsent: Warner Bros. for HBO
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900