Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. juli 2004 kl 18.00 Konstanse

Konstanse i barneparadiset

Konstanse med en av kaninene sine. (Foto: Lene Midling-Jenssen)
Konstanse med en av kaninene sine. (Foto: Lene Midling-Jenssen)
I sommer blir det gjensyn med serien om Konstanse, en fem år gammel jente som lever i sitt barneparadis på Hidra utenfor Flekkefjord. Her bor hun sammen med mamma og pappa, seks søsken og masse dyr av alle slag. Hun utviser en stor forståelse til alle dyrene rundt seg, og har et helt naturlig forhold til liv og død.

Hver dag er preget av lek og nye oppdagelser, men også fulgt av ansvar og omsorg knyttet til alle kattene, ponniene, kaninene og hønsene. Her er ingen dag lik den andre. Stadig finner Konstanse på nye "prosjekter", som hun tar seerne med på.

Vi treffer henne på hesteryggen i full galopp, på jakt etter stålormer, eller som fødselhjelper under kyllingklekking. På gården Kjøyda er det godt å vokse opp.

Lek og ansvar
Serien er basert på Konstanses verden. Det er en halv-dokumentar, som viser en barndom hvor uteliv, samarbeid og ansvarsoppgaver er like naturlig som lek, nysgjerrighet og fantasi. Den er laget av Lene Midling-Jenssen, som har fulgt Konstanse på hennes femte sommer sammen med sine søsken og alle de små og store dyrene på den farverike gården.

Episodene er på 5 min. hver.

Program 1. Konstanse – Familien på Kjøyda
Her treffer vi hele familien til Konstanse, og vi blir med Konstanse på lek i hønsegården og under arbeidet med å slå gresset, som senere blir til høy. Og i høyet kan man også leke.

Program 2. Konstanse – Kyllingene
Vi ser hvordan kyllinger blir til og hvordan de kommer ut av egget. Er det kyllinger i alle egg? Det får vi svar på i denne episoden av "Konstanse".

Program 3. Konstanse - Ponnien Tobias
Konstanse elsker å ri. Hun har sin egen ponni som heter Tobias. Hver lørdag drar de på ridetur til Kirkehavn. Det er viktig å kunne stelle Tobias også, både før og etter en ridetur.

Program 4. Konstanse – Padden og stålormene.
Konstanse liker å ta på stålormer. Hun finner dem under steiner og gress. Hjemme tar hun dem ned i et Terrarium som de kan bo i. I denne episoden er lillebror Thoralf med på tur, og de finner stålormer og en gammel padde.

Program. 5. Konstanse – Krabbeturen
Det er alltid spennende å fiske krabber. Noen ganger ligger de så godt gjemt i sanden eller under steiner og tang. Da gjelder det å være flink til å fange dem. Konstanse og nabovenninnen Marthe skal til Kjøydevåg for å prøve fiskelykken.

Program 6. Konstanse – Kattene og pinnsvinungen
Konstanse er veldig opptatt av dyr. Hun vil alltid passe på at alle har det bra. Om det er noen som er syke, skadet eller forlatt vil hun sørge for at de har det godt, selv om de kanskje må dø. I dag finner hun kattungen Blesen tullet inn i nettet som er rundt hønsegården. Senere denne dagen er det flere som trenger Konstanses hjelpende hånd.


NRK Barne- og ungdomsavdelingen
Prosjektleder: Lene Midling-Jenssen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf. 23 04 86 96/99 53 92 52