Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 9. februar 1999 kl 23.25 En vakker dag ...

En vakker dag ... (t)

NRK1 tirsdag 9. februar kl 23.25
En vakker dag... (6)

Drapssak med politiske følger
I kveldens episode av den amerikanske serien \"En vakker dag...\" blir advokat Forrest Bedford bedt om å etterforske et mulig drap på en svart person.
Det begynner med at Forrests kollega og venninne Christina LeKatzis blir stanset av en svart kvinne på gaten. Kvinnen påstår at en slektning av henne er myrdet. Christine, som er forsvarsadvokat, kan ikke gjøre annet enn å be Forrest se på saken.
Han innser snart saken kan komme til å skape politiske bølger. Det er noe som passer svært dårlig, nå som han står midt oppe i valgkampen for sitt kandidatur som statsadvokat. Men for Forrest er det en selvfølge at rettferdigheten kommer først.
Hjemme hos familien Bedford blir John Morgan og Lilly Harpers datter Adlaine stadig bedre venner. Men for den seksårige piken er det vanskelig å forstå at det er ting hun ikke kan være med på fordi han er hvit og hun er svart.

Om serien
Denne amerikanske dramaserien, med handling fra en liten sørstatsby i 50-årene, er en av de mest kritikerroste og prisbelønte serier i amerikansk tv-historie. Den ble også enormt populær i Norge da den gikk på NRK i 1992-93. Nå får vi et gjensyn med familien Bedford og den stolte, svarte hushjelpen Lilly Harper.
I denne omgangen er det den første serien på 22 episoder som er satt opp på sendeplanen. Raseurolighetene og borgerrettsbevegelsens framvekst på 50-tallet danner det historiske bakteppet for serien. Familiens overhode er Forrest Bedford (Tom Waterston), en travelt opptatt advokat som sliter alene med ansvaret for de tre barna Nathanael (15), Francie (13) og John Morgan (6). Moren, Gwen (Deborah Hedwall), er permanent innlagt på psykiatrisk sykehus.
Lilly Harper (Regina Taylor) er familiens nye husholderske. Hun er alenemor til en seks år gammel pike, og hun er ung, svart og stolt. Lilly er ikke interessert i å være familiens slave, og står opp for sine rettigheter.
NRK1 tirsdag kl 23.25
Blir også sendt i NRK2 lørdag kl 23.40

Bilde (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
Christina (Katryn Harrold) ber Forrest (Tom Waterston) om å etterforske en mulig drapssak.

Amerikansk dramaserie
Tidligere sendt i NRK fra 13.6.92
Originaltittel: I\'ll Fly Away
I rollene bl.a. Sam Waterston, Regina Taylor, Jeremy London, Ashlee Levitch, John Aaron Bennett og Kathryn Harrold
Regi: Joshua Brand
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51