Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 22. mars 2009 kl 18.30 Grønn glede

Grønne fingre og grønn glede!

Grønn glede: Programleder Mette Stensholt Schau viser deg blant annet hvordan kjøkkenhagen kan bli hagens fineste smykke (Foto: NRK)
Grønn glede: Programleder Mette Stensholt Schau viser deg blant annet hvordan kjøkkenhagen kan bli hagens fineste smykke (Foto: NRK)
Grønn glede er tilbake, og da er sommeren i gang. Mette Stensholt Schau tilbringer sin sjuende sommer i det grønne på NRK. I år er det hagedrift på landet som er gjennomgangstema.

Annabu er et bortgjemt sted i Vestfold, langt fra svaberg og hav som ellers tiltrekker seg mange sommergjester. Det er minst like vakkert inne i Vestfoldskogen, mellom grønne åkre og hvitveis, som ved svabergene, mener programleder Mette Stensholt Schau.

Drømmen om en kjøkkenhage
Mange drømmer om å ha en kjøkkenhage, "Grønn glede" viser deg hvordan. Mange mennesker ønsker seg egendyrkede grønnsaker som man vet hvordan er dyrket og om de er sprøytet. Helst bør man ikke sprøyte i det hele tatt, mener Mette. I det første programmet handler det først og fremst om å få jobbet fram en jord som egner seg til å dyrke grønnsaker i. På småbruket Annabu er det nemlig veldig tung leirjord, så her må det luftigere jord til. Barkmold og kompost er løsningen, ifølge gartner Dag Arneson.

Snekker Ola Blom har fått i oppdrag å lage dyrkingskasser, som skal sørge for nok jord og ryddige rader. En kjøkkenhage skal ikke bare være praktisk, men også et smykke i hagen, sier Mette.

Programmet er sendt tidligere.

Produksjon: NRK riks
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30
Pressekontakt: Karoline Berg, tlf: 23049486, 901 08 954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no