Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. mars 2009 kl 18.30 Gaven

Tøffere enn toget

Joachim får være lokfører på det gamle veterantoget på Vossebanen. Her sammen med bestevenninnen Tonje-Elin. (Foto: NRK)
Joachim får være lokfører på det gamle veterantoget på Vossebanen. Her sammen med bestevenninnen Tonje-Elin. (Foto: NRK)
Joachim fra Bergen liker tog bedre enn alt annet. Bestevenninnen Tonje-Elin vil derfor at gaven skal handle om akkurat det.

Programlederne Mariama og Hans Andreas tar henne på ordet, og legger hodene i bløt for at alt skal gå på skinner.

Lokfører Joachim
Som en liten oppvarming får Joachim lov til å kjøre Fløibanen. Deretter besøker han en lokal tog-entusiast som har bygget en kopi av den gamle Vossebanen. Den største og siste overraskelsen er at Joachim selv får lov til å kjøre det gamle damplokomotivet på Vossebanen. På endestasjonen står alle vennene til Joachim og tar ham i mot, ikledd tidsriktige kostymer. Det ender med en stor pølsefest i en av vognene.

Om serien
Gaven er tilbake på lørdagskvelden og i åtte programmer fremover får vi møte norske barn som ønsker å hylle vennskapet med å gi en venn en gave. Med god hjelp fra programlederne Mariama og Hans Andreas går mange drømmer i oppfyllelse.

Egenproduksjon fra NRK Barn og Ungdom (2008)
Programledere: Hans Andreas Laache og Mariama Slåttøy
Prosjektleder: Espen Torkildsen
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/ 975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no