Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. april 2003 kl 00.05 Ziggy Stardust and the Spiders From Mars

Legendarisk konsertfilm i ny versjon

Ziggy Stardust – David Bowies paranoide og androgyne alter ego. (Foto: EMI)
Ziggy Stardust – David Bowies paranoide og androgyne alter ego. (Foto: EMI)
I høst viste NRK1 den nye versjonen av rockefilmen "Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" i to deler. I kveld kan du få med deg hele filmen, som er blitt en klassiker både for Bowie-fans og andre musikkinteresserte.

I musikkfilmen opptrer rockelegenden David Bowie som sitt androgyne og paranoide alter ego, Ziggy Stardust. Han blir akkompagnert av glitzrock-bandet The Spiders from Mars. Det er en legendarisk konsertfilm vi får se i kveld, og Rolling Stones var et av musikkbladene som skrev entusiastisk om den da den kom for 30 år siden: "Dette er filmen om konserten fra albumet som forandret livet ditt!"

Både filmen og albumet er blitt en klassiker for Bowie-fans, og til tross for at det ikke er hans beste album musikalsk, er det uten tvil et av hans viktigste. I filmen blir vi med på Bowies siste opptreden som Ziggy Stardust i Londons Hammersmith Odeon Theatre. Beskjeden om at dette var siste mulighet til å se Ziggy på scenen, fikk mange fans til å frykte at Bowie selv også skulle pensjonere seg.

Ziggys avskjedskonsert inneholder sanger fra "Ziggy Stardust", "Hunky Dory", "Aladdin Sane", i tillegg til andre album. Blant sangene vi får høre er "Space Oddity", "Changes", "Five Years" og "Moonage Daydream".

NRK Underholdning
Innkjøpt fra NDB Television Limited
Kontaktperson: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96