Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 17. juni 2009 kl 00.30 Battlestar Galactica

Mennesker eller maskiner?

Pilot Kara
Pilot Kara "Starbuck" Thrace (Katee Sackhoff). (Foto: Universal)
"Er cylonene mennesker eller maskiner?" spør Starbuck seg (også kjent under navnet Kara Thrace). Det merkelige er at hun kommer til å føle empati med cylon-kopien Leoben (tidligere drept av kommandør Amada) når hun snart gir ordre om at han skal tortureres.

Starbuck får ut av cylonen at han har gjemt en bombe om bord i det sivile romskipet Gemenon Traveler i Galactica-flåten.

I Battlestar Galactica våkner Laura Roslin fra en ond drøm. Hun drømte at hun var i en skog og ble forfulgt av Leoben. Idet hun våkner opp, kommer beskjeden om at Leoben er tatt til fange.

Adama vinner fram
Roslin forstår at Adamas idé om å publisere cylonenes tilstedeværelse om bord på Galactica-flåten har båret frukter. Leoben ble identifisert ut fra fotografier som er delt ut av mannskapet.

Kommandør Adama går inn for at cylonen skal henrettes øyeblikkelig. Men president Roslin vil ha ham avhørt ytterligere, noe Adama motvillig går med på. Han setter som betingelse at det er Starbuck som skal dra til Gemenon Traveler for å avhøre Leoben.

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt.

"Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2003 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.


Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk science fiction-serie 13 deler (2003)
Originaltittel: Battlestar Galactica
Kveldens episode: Flesh and bone
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no
LENKER
  • Les mer