Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. januar 2004 kl 18.35 Veddemålet

Problemene tårner seg opp

Siw (Sally Frejrud Carlsson) svikter gjengen i Stockholm når hun truer med å bli igjen i Sverige med kjæresten sin (Foto: Nordisk Film)
Siw (Sally Frejrud Carlsson) svikter gjengen i Stockholm når hun truer med å bli igjen i Sverige med kjæresten sin (Foto: Nordisk Film)
Siw, Sigge, Katta og Jarle har nå klart to av oppgavene i veddemålet. De er optimistiske med tanke på at de kanskje snart kan dykke etter skatten på skipsvraket Liljen.

Den mystiske Grev Strohm overrasket og hjalp ungdommene med å fiske ørreten. Strohms skumle butler tar dem videre til Stockholm etter at de så vidt har sluppet unna noen mystiske skikkelser på flyplassen.

Sabotører
De to fiskeglade fedrene har åpenbart hyret hjelp for å hindre barna i å komme videre, og sabotørene dukker opp i Sverige også. Oppholdet blir ikke lettere av at Siw nesten melder seg ut ved å bare være opptatt av kjæresten sin.

Til tross for sine forskjeller i både alder og personlighet må de fire stadig samarbeide for å finne løsninger. Den svenske gjedda skal fiskes for enhver pris, for i Norge venter skatten.

Om serien
Siw (15), Sigge (10), Katta (13) og Jarle (14) er søskenbarn, og nå er de på sommerferie sammen med foreldrene sine på Sørlandet. En dag oppdager de et mystisk vrak på sjøbunnen, men finner ut at de trenger skikkelig dykkerutstyr for å utforske vraket ordentlig.

Det blir en stor krangel om fedrene skal gi barna et skikkelig dykkerkurs. Resultatet blir et veddemål utenom det vanlige. Fedrene lover å avlyse alle fiskeplanene sine og heller hjelpe til med dykkingen dersom ungdommene klarer å fiske seks fiskeslag til "Oldemors Fiskesuppe".

I suppen skal det være fisk fra forskjellige steder i Norge, Danmark og Sverige. Fedrene er skråsikre på at de fire ikke engang vil gå løs på oppdraget, men der tar de selvfølgelig feil!

Vi følger Siw, Sigge, Katta og Jarle på reisen gjennom Norden og blir med på utfordringer, hindringer, løsninger og fedrenes sabotering av det hele som stadig blir vanskeligere.

Norsk dramaserie for ungdom i seks deler
Nordisk film 2003
Regi: Thomas Kaiser
I rollene: William Svedberg, Sally Frejrud Carlsson, Ingrid Unnur Giæver, Niklas James Knudsen, Guri Johnsen, Gisken Armand, Peter Andersson og Michael Nyquist
Prosjektleder i NRK: Kirsti Asskildt
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97