Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 31. august 2001 kl 18.05 Møte med Hanne Boel

Varmt møte med Danmarks souldronning

Den danske journalisten Reimer Bo Christensen inviterer til en møte med den populære, danske artisten Hanne Boel, også kalt "Nordens souldronning" og "Danmarks svar på Tina Turner". Det blir en samtale med kameraer som står stille, der misforståelser er tillatt og spenningsfylte pauser oppstår.

Hanne Boel er ikke bare en musikalsk suksess. Hun er også et klokt og varmt menneske. Men hun har vanskelig for å sette grenser for seg selv og blir ofte tråkket på tærne. Hun flytter derfor stadig lengre bort fra andre mennesker og ender kanskje en dag på en øde øy...

- Jeg er redd for å bli spist opp. Jeg vil gjerne ha kontroll. Jeg vil gjerne føle at jeg er med. At jeg kan være meg selv, at jeg har innflytelse på hva som skjer, hvordan jeg blir solgt og hva folk sier om meg, sier Hanne Boel.

Danmarks mestselgende kvinnelige artist gjennom tidene begynte å synge som en slags tenåringsterapi. Hun har aldri stått foran speilet med mikrofon og øvd seg. Til det er hun altfor bluferdig.

Med sin soulinspirerte stil har hun hatt stor suksess i hele Skandinavia. Siden debuten for 11 år siden med "Black Wolf" har souldronningen solgt 23 millioner plater.

Dansk produksjon fra DR
Ved Reimer Bo Christensen
Pressekontakter: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364
og Anna-Marie Normann, tlf. 23047853