Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 14. desember 1999 kl 20.05 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)

NRK2 tirsdag 14. desember kl 20.05
Alternativ medisin (15:20)

En sunn sjel i et sunt legeme

At det er en sammenheng mellom fysisk og psykisk helse er hevet over tvil. I kveldens \"Alternativ medisin\" skal vi høre at regelmessig meditasjon kan være helsebringende.
På Harvard universitetets medisinske fakultet i USA har man i årevis beskjeftiget seg med sammenhengen mellom sinn og kropp. \"Alternativ medisin\" har snakket med lederen av instituttet, dr. Herbert Benson. Han forteller blant annet at to ganger 20 minutters meditasjon eller avspenning pr. dag kan motvirke en lang rekke sykdommer.

Ansiktets språk
Ansiktets folder skaper de følelser som passer til. Så hvis man smiler, blir man glad. På klinikken \"Lev ditt liv\" får klientene den ultralette ansiktsløftings teknikkmassasje. Denne behandlingen får dem til å slippe gamle traumer og sorg, så hjertet og ansiktet løftes og stive grimaser og rynker forsvinner.
Menns helse
Det står ikke spesielt godt til med danske menns helse. Redaksjonen har derfor sendt tre velfødde menn med for høyt blodtrykk og kolesterolinnhold på kur på Skodsborg Kurcenter i sju uker. I Alternativ medisin i kveld får vi en ny rapport.

Råd for hjerte og kretsløp
Den danske biopat og urteterapeut Henrik Dilling gir gode råd om hvordan man på naturlig måte kan få bukt med en rekke problemer. Denne gangen er det råd for hjerte og kretsløp.
I programmet møter vi også den engelske forfatteren William Bloom som har en doktorgrad i sosialpsykologi. Videre har han skrevet en rekke bøker. Den siste handler om psykisk besettelse og forteller hvordan vi kan lære å beskytte oss mot negative vibrasjoner.
Om serien
NRK2 sender i høst en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer.
Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
\"Alternativ medisin\" ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.
Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 20.05

Dokumentarserie - innkjøpt
Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41