Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. februar kl 19.55 Mesternes Mester

Høy spenning


Det blir mye armer og ben i kveld når deltakerne kjemper om videre plass i den beintøffe konkurransen.

Ukens tema er koordinasjon, noe alle våre deltakere burde mestre godt. Konkurransen tilspisser seg, og overraskende valg blir gjort for å sikre seg plass videre i den beintøffe konkurransen.

Den første øvelsen skal vise seg å bli smertefull for enkelte: I hånden har de en stålring med et håndtak. De skal føre ringen rundt en stålrørbane uten å få støt. Skjer det, får de tilleggsstraff. Den som kommer seg raskest gjennom banen med færrest mulig støt, har stålkontroll og vinner denne konkurransen med nettopp navnet "Stålkontroll".

Så følger konkurransen som har fått navnet "Armer og bein". Deltakerne skal hente ned 5 sylindere som er festet over dem med rep og hengelåser med koder. Samtidig skal de jogge på tredemølle. Deretter skal de stable sylinderne oppå hverandre, samtidig som de er over på en ny tredemølle i et annet tempo. Tårnet de stabler, må stå minst 5 sekunder for at oppgaven skal bli godkjent.

Siste og avgjørende konkurranse
I siste og avgjørende øvelse før natt-testen må deltakerne konsentrere seg mer enn vanlig. I "Frem, stille, bak" står de side om side, og ved hjelp av fire forskjellige lydkommandoer, skal de utføre fire forskjellige bevegelser. Sistemann som utfører riktig bevegelse etter lydsignalet høres, ryker ut av konkurransen.

Om serien
11 tidligere mestere har satt seg på flyet fra Oslo til Italia for å være med på årets mest spennende oppgjør. I løpet av 10 programmer skal de kjempe om den ærefulle tittelen Mesternes Mester!

Mesterkampen foregår ved den idylliske Iseosjøen i nord-Italia. I hvert program skal deltakerne gjennom tre krevende øvelser som vil sette alle deres evner på prøve- det være seg fysisk eller mentalt. Etter de tre konkurransene må den deltakeren som ligger sist sammenlagt, velge ut en av de andre som motstander til "natt-testen". Dette er en vinn eller forsvinn-konkurranse, som avgjør hvem som får være med videre. Etter ti programmer får vi vite hvem som blir kåret til årets "Mesternes Mester".

Programleder er Dag Erik Pedersen.

Norsk underholdningsprogram 2014
Produsert av: Rubicon TV for NRK
Produsent: Marit O. Aspen
Programleder: Dag Erik Pedersen
Medvirkende: Erik Solér, Stine Brun Kjeldaas, Johan Remen Evensen, Gro Espeseth, Roger Ruud, Ingrid Kristiansen, Kim Rygel, Kjersti Grini, Marco Elsafadi, Susann Goksør Bjerkrheim, Knut Holmann
Pressekontakt: Nathalie Sprus 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00


LENKER
  • Mestere 2014