Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 23. juli 2010 kl 21.40 Detektimen: Tause vitner

Lik i lasten


En båt fullastet med illegale innvandrere forliser på Themsen. Fire lik hentes opp av det kalde elvevannet.

Ettersøkingen etter overlevende eller flere lik, og ikke minst de ansvarlige, fører til at Harry, Nikki og Leo får vite en del om ofrene. Et kinesisk par hadde flyktet fordi de ikke fikk lov til å få sitt andre barn. De to andre var en afrikansk, politisk aktivist og en ung albaner.

Når nettet snører seg tettere rundt den kinesiske banden som antagelig står bak flyktningtrafikken, skjønner Nikki at datteren til det kinesiske paret kanskje er i live og befinner seg i myrlandskapet langs Themsen.

Et av de andre ofrene var smittet med en svært farlig og smittsom sykdom. Dette øker også presset på etterforskene.

De må finne flere av de overlevende før det blir for sent.

Om serien
I en årrekke har den britiske krimserien "Tause vitner" (Silent Witness) underholdt millioner av mennesker i 38 land. Historiene fokuserer på bevisene som kan hentes fra lik. Selv de døde snakker, er slagordet, og obduksjonene utføres av dyktige patologer.

Selv om det å obdusere i virkeligheten kan synes dystert og grotesk, er plottene godt skrudd sammen og intrigene mellom de grønnkledde egnet til å fengsle seerne.

Nikki Alexansander (Emilia Fox) er ny i teamet og på opplæring. Dreven og vakker som hun er, fremstår hun ikke som en grå akademiker. Dr. Harry Cunningham (Tom Ward) og dr. Leo Dalton (William Gaminara) er først skeptisk til nybegynneren, men opplever at hun utfyller teamet perfekt.

Britisk krimserie fra 2005
Produksjon: BBC
Orginaltittel: Silent Witness, series 10
Kveldens episode: Cargo
I rollene: Emilia Fox, Tom Ward, William Gaminara, Ciaran McMenamin, Kevork Malikyan Gem Carmella John McEnery og Craig Kelly, m.fl.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900