Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. november 2001 kl 20.00 Da Capo

Riks-revolusjonæren Jon Michelet

Vidar Lønn-Arnesen og Marit Solli fra Slumsøstrene (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Vidar Lønn-Arnesen og Marit Solli fra Slumsøstrene (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Selv glødende radikalere blir etter hvert voksne, og finner seg til rette i ”Da Capo!” I kveld er Jon Michelet hovedgjest hos Vidar Lønn-Arnesen. I tillegg blir det som vanlig mye sang og musikk, noe gjestene Kari Gjærum og Stein Ingebrigtsen sørger for.

Jon Michelet forteller med mye humor og selvironi om sitt liv som forfatter, journalist, sjømann og bryggesjauer. På 70-tallet ble han omtalt som ”riks-revolusjonæren”, og han ertet på seg både feminister og høyrefolk. Det er i år 100 år siden arbeiderforfatteren Rudolf Nilsen ble født, og selv om han er mest kjent for sine dikt, har Rudolf Nilsen også forfattet fine prosatekster. Disse har Jon Michelet og Martin Nag samlet i boken ”Rulle forteller”.

Variert musikk
Stein Ingebrigtsen, en kjent og kjær artist, synger ”Landevei”, i ny versjon i år. ”Take Me Home Country Road” er originaltittelen. Kari Gjærum framfører Chers store hit ”The Shoop Shoop Song”, til stor glede for blant andre Jon Michelet. ”Soldatens kortstokk”, eller ”Deck of Cards” som originaltittelen lyder, er et noe spesielt nummer som er ønsket av mange seere. Teksten resiteres til musikk, og den ble første gang framført i 1959 av Wink Martindale. Stein Ingebrigtsen framfører ”Soldatens kortstokk”.

Kari Gjærum får hjelp av Edvard Askeland og Pete Knutsen fra orkestret, og sammen synger de, i beste Peter, Paul and Mary-stil, ”Leavin’ on a Jet Plane”. Melodien er skrevet i 1970 av John Denver.

Frelsesarmeen
Det stunder mot jul, og Frelsesarmeen er tradisjonen tro ute med sine julegryter. Marit Solli fra Slumsøstrene forteller at julegrytene i Norge i år er 100 år. Hver eneste krone kommer til nytte for å hjelpe nødlidne mennesker. Hun er noe betenkt over at folk forsyner seg av pakkene som legges under Frelsesarmeens juletrær, men kan garantere at pengene i julegrytene blir passet godt på.

Programmet avsluttes med allsangen ”Vinterhvitt vidunderland” (”Winter ”Wonderland”).

Lille julaften
Neste gang kommer Da Capo! i spesialversjon. Da er det nemlig Lille julaften, og i tre timers sending vil det bli ”Lynjul”, julemat, gang rundt juletreet, ”Grevinnen og hovmesteren”, Prøysenpris-utdeling, mange hyggelige gjester og noen overraskelser.

Egenprodusert underholdning
Programleder Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder Eva Marie Gransæter
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1 Vidar Lønn-Arnesen og Marit Solli fra Slumsøstrene (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
2 Vidar Lønn-Arnesen med sine gjester Marit Solli, Jon Michelet, Kari Gjærum og Stein Ingebrigtsen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
3 Jon Michelet og Vidar Lønn-Arnesen finner tonen i Da Capo! (foto: Rune Lønn-Arnesen)
4 Stein Ingebrigtsen og Kari Gjærum sangkamerater i Da Capo! (Foto: Rune Lønn-Arnesen)