Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 17. august 2001 kl 20.55 Niern: Twin Town

Hevnens absurde vesen

Jeremy og Julian liker å
Jeremy og Julian liker å "låne" dyre biler…
Byen er Swansea og ”tvillingene” Jeremy og Julian er både sinte og ærgjerrige – og ikke helt uten psykopatiske trekk. Brødrene deler alt: tanker, joint’er, bad og en total mangel på respekt for loven og moralske verdier. Yndlingsbeskjeftigelsen er å ”låne” dyre biler som de raser ut av byen med, som regel påvirket av et eller annet euforisk stoff.

Faren deres, Fatty Lewis, faller ved et uhell ned fra et tak mens han utfører svart arbeide for byens kakse, den velstående entreprenøren Bryn Cartwright. Fatty ender på sykehus, og da Bryn ikke vil betale erstatning, sverger ”tvillingene” at de skal hevne seg – og så begynner snøballen å rulle…

Det avholdes karaoke-semifinaler på den lokale nattklubben, og Bryn Cartwrights vakre datter, Bonny, inntar scenen. Med ”I Will Survive” får hun satt i gang hele baren, inntil en av ”tvillingene” ser sitt snitt til å helle vann over henne. Bryn blir rasende. Nå er krigen virkelig i gang, en ondsinnet og fantasifull konkurranse hvor begge parter prøver å overgå hverandre. En kveld eksploderer campingvognen til familien Lewis, og Fatty, kona Jean og ”tvillingene”s søster Adie blir drept.

Bryn gjør alt han kan for å forkludre etterforskingen, og ”tvillingene” planlegger sin egen hevn på morderne. Bryn har all grunn til å frykte denne siste konfrontasjonen. ”Tvillingene” stjal farens kiste under begravelsen for å gi ham den begravelsen til sjøs som han alltid ønsket. Men Fatty går ikke til bunns alene – og brikkene faller dermed uhyggelig, men effektivt på plass. Swansea vil være forandret for alltid og ”tvillingene” vil være langt vekk.

Moderne portrett
Filmen er laget av Kevin Allen med Andrew MacDonald og Danny Boyle (”Shallow Grave og ”Trainspotting”) som utøvende produsenter. Vi får se et moderne portrett av Wales. ”Twin Town” tilbyr sex, stoff og shock’n’roll. Kevin Allen dissekerer med sin fabel hevnens absurde, men forførende vesen og det kaos som uvegerlig følger i dens spor. I de største rollene ser vi Rhys Ifans og Llyr Evans som ”tvillingene” Jeremy og Julian, William Thomas som Bryn Cartwright og Huw Ceredig som Fatty Lewis.


Britisk produksjon
Originaltittel: ”Twin Town”
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1.”Tvillingene” Jeremy og Julian er ikke akkurat mors beste barn…
2. Jeremy og Julian liker å ”låne” dyre biler…
3. Samme bildetekst