Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. november 2010 kl 20.00 Beat for beat

Spellekvinner


Beat for Beat er stolte over å kunne presentere fire Spellemannsvinnere i kveldens program: Unni Wilhelmsen og Simone Larsen mot Anne Marie Almedal og Anneli Drecker.

Da Unni Wilhelmsen var 12 år, fikk hun en gitar av sin onkel. Den ble stående i et skap i 10 år, men et og et halvt år etter at hun hentet den fram, var Unni en av norsk musikks viktigste artister. I 1996 kom Unnis debutalbum "To whom it may concern", som gav henne to Spellemannpriser. Unni har gitt ut 6 ytterligere album, hvorav den siste, med tittelen "7", ble sluppet i sommer. Ved siden av å spille masse konserter, skrive låter og drive eget plateselskap spiller Unni tennis på toppnivå så ofte hun kan.

Spellemann II
Simone Larsen er vokalist og låtskriver i et av Norges beste band, D’Sound. Bandet gav ut sin første plate i 1997, og fikk en Spellemannpris for sin andre plate "Beauty is a blessing" i 1998. Ved siden av D’Sound skriver Simone for andre artister også, og hun har gitt bidrag til artister som Bjørn Johan Muri og Donkeyboy. I år kom D’Sound ut med sitt første album som duo, "Starts and end"s, og i den forbindelse har D’Sound turnert og spilt i inn- og utland. Simone er en allsidig artist med en av landets mest særegne og stødige stemmer.

Spellemann III
Anne Marie Almedal betegnes som nittitallets indiepop-prinsesse, da hun oppnådde kultstatus som vokalist i Velvet Belly. Gruppa mottok Spellemann i 1997 for albumet "Lucia". I dag er hun kanskje mest kjent for tittelsangen til NRK sin suksess-serie, "¬Himmelblå". Anne Marie slapp albumet "Blue Skye Blue" i år. Stemmen hennes beskrives som fjær på hud. Nå for tiden er hun i gang med mer TV- og filmmusikk ved siden av å skrive musikk til nytt album.

Spellemann IV
Anneli Drecker er definitivt en av Norges sterkeste vokalister. Hun har åtte utgivelser med Bel Canto og to soloutgivelser på samvittigheten. Hun er også kveldens mestvinnende Spellemann, med tre priser som vokalist i Bel Canto og to som soloartist. Ved siden av å synge enten sammen med Bel Canto, som innleid stemme for storheter som A-HA eller med egne prosjekter, komponerer Anneli musikk og jobber som skuespiller. For tiden er hun aktuell i oppsetningen "Knutby" som har premiere ved Hålogaland teater i januar.

Gled deg til en kveld med fire av Norges sterkeste kvinnelige artister!

Produsert av NRK Underholdning (2010)
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Stig Karlsen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen , tlf 911 64 716
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900, Publikumssevice