Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. juli 2013 kl 20.00 Grønn glede

Drømmehagen


Tenk deg en tidlig sommermorgen – du har fri – men lister deg likevel tidlig opp for å nyte dagens første kopp med te alene. Rett utenfor døra møtes du av synet av roser, sildringen av vann og duften av lavendel.

Å ha en blomstrende velkomst ved døra kan gi glede til både gjester og fastboende. I dagens episode viser programleder Mette Stensholt Schau at det ikke skal så mye til.

Fargerik velkomst
Sammen med gartner Tom Egeberg Hvål lager Mette selveste drømmebedet ved inngangsdøra til det lille hvite huset på Langestrand i Larvik. Kombinasjoner av gulgrønne bladliljer og mørk lilla lavendel gir noe godt å hvile blikket på. Og med sildrevann og roser i tillegg, pluss den lille gressløken, blir det sommerfølelse.

Reportasjen denne uken handler om å lage seg et selskapsmåltid med ingredienser fra egen hage. Greske små "matpakker" i drueblader er en av spesialitetene som dukker opp.

Om Grønn glede
Denne sesongen skal en terrasse i blokk få hagefølelse. I løpet av våren skal Mette og Tom også jobbe med en slottshage før de til slutt går løs på en bakgårdshage.

Egenproduksjon, sesong 12 (2013).
Prosjektleder: Unni Haukedal.
Programleder: Mette Stensholt Schau.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75/414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.