Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. august 2004 kl 22.15 Silke og aske

Motstandskamp og graviditet

Marthe er med rette bekymret for silkefabrikkens fremtid. (Foto: TF1 International)
Marthe er med rette bekymret for silkefabrikkens fremtid. (Foto: TF1 International)
Marthes og Antoines ekteskap er nå bare et forhold på papiret. Krigen og den tyske okkupasjonen skaper store problemer for silkefabrikken. Men alt er ikke bare sorgen for Marthe.

Antoine er nå mer involvert i motstandskampen mot den tyske militærmakten enn i driften av fabrikken. Ekteskapet med Marthe er nærmest gått i oppløsning. Den unge kjemikeren Dimitri har også fått annet å tenke på enn å redde silkefabrikken. Også han er blitt tungt involvert i motstandskampen. For Dimitri har også en høyst personlig interesse av at tyskerne taper. Han er av jødisk opphav og lever dermed i fare for å bli deportert til en konsentrasjonsleir.

Marthe har den nærmest umulige oppgaven å forsøke å redde fabrikken, samtidig som hun skal beskytte de to mennene i sitt liv. Uvergelig blir hun gradvis involvert i "la resistance". Hva skjer når hun oppdager at hun er gravid?

Fransk dramaserie i fire deler (2003)
Originaltittel: De soie et de cendre
Episode 4 av 4
Produsert av TF1 International
I de viktigste rollene: Chloé Lambert (Marthe Mercier), Bruno Todeschini (Antoine Maurel), Dani Levy (Dimitri Zandelski), Julia Vaidis Bogard (Louise Soulac), Francois Marthouret (Paul Mercier)
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79