Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 2. juli 2013 kl 20.00 Grønn glede

Liten jente i liten hage


Bak et lite hvitt hus finner vi en liten hage i denne utgaven av Grønn glede. Der bor Nora og mamma. Huset er pusset opp, men hagen ble det aldri noen råd med. Nå skal det bli endring på det.

Nora er en aktiv jente som liker å klatre, hoppe, sparke ball og løpe rundt. Hagen er preget av hennes lek. Mamma vil også kose seg i den lille hagen, så nå mangler det bare å få litt orden på hva som skal være hvor.

Kartlegger behovene
I dette første programmet blir programleder Mette og gartner Tom litt mer kjent med hagen og eierne. For det er første bud når man skal endre en gammel hage. Hva trengs? Hva finnes allerede, er neste spørsmål. Kan man dele hagen opp i ulike avdelinger, selv når den er så liten som dette?

Digital blomsterhandel
Grønn glede viser også funnroser denne uken. Det er gamle, ærverdige og verneverdige roser som noen steller og tar vare på for ettertiden. Dessuten skal vi se om det lar seg gjøre å kjøpe levende blomster via internett.

Om Grønn glede
Denne sesongen skal en terrasse i blokk få hagefølelse. I løpet av våren skal Mette Stensholt Schau og gartner Tom Egeberg også jobbe med en slottshage før de til slutt går løs på en bakgårdshage.

Egenproduksjon fra NRK Østafjells, sesong 12 (2013)
Prosjektleder: Unni Haukedal
Programleder: Mette Stensholt Schau
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75/414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf: 815 65 900.