Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 16. februar 2001 kl 23.05 Modeller - bak fasaden

Modeller - bak fasaden (t)

NRK2 fredag 16. februar kl 23.05
Modeller - bak fasaden (1:3)

Fra ukjent tenåring til lukrativ vare

De ligger på forsiden av glossy motemagasiner verden over. Toppmodellene beundres og misunnes, men hvordan ser virkeligheten ut fra deres ståsted? I tre programmer gir fotografen David Bailey oss et avslørende innblikk i verdens mest glamorøse industri.

David Bailey har fotografert de fleste av verdens toppmodeller, han har vært til sengs med en del av dem, og innimellom har han også giftet seg med noen få av dem. Han har nesten vært 40 år i bransjen og skulle vite hva han snakker om.

Gjennom arkivopptak og intervjuer med toppmodeller får vi se sider ved modellyrket som ikke akkurat er glamorøse. Der er både tårer og raseri. David Baileys dyktighet, gode rykte og sjarm har skaffet ham mange gode kontakter, som alle stiller opp i programmene. Listen inneholder navn som Naomi Campbell, Cindy Crawford, Jerry Hall, Kate Moss, Isabella Rosselini og Jean Shrimpton.

Lukrativ vare
Det første programmet tar for seg jakten på nye modeller og veien fra å være en ukjent tenåring til å bli en lukrativ vare. I tillegg forteller programmet historien om dem som mislykkes. Filmen avslører blant annet hvordan letingen etter det nye årtusenets Kate Moss foregår.

Modeller som Jean Shrimpton og Naomi Campbell forteller ærlig historien om sin karriere, og ofte med en viss skepsis til yrket de har valgt. Cindy Crawford forteller om sine juridiske kamper for å kvitte seg med pengekrav fra modellagenter, mens modellbyrået Elites president John Casablancas beklager seg over supermodellenes oppblåste egoer. Christy Turlington kommer med sin overlevelsesregel nummer én: \"Finn en god agent og be til Gud...\"

NRK2 fredag kl 23.05
Sendt 6.9.00

Bilde
Naomi Campbell (Foto: David Bailey)

Britisk produksjon, produsert av Channel 4
Regi: David Bailey
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)