Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. oktober 2002 kl 18.30 Reser

Stian reiser utenlands

”Reser” er tilbake på skjermen i oktober, denne gangen med Stian Barsnes Simonsen alene som programleder. I høst lar han Reser-bilen stå, og det blir lite farting rundt i Norge. Men turer til utlandet, det skal Stian gjøre.

Første land som er viet et besøk er Thailand, et eksotisk sted som er blitt et mer og mer vanlig reisemål for nordmenn. - ”Reser” skal ikke være et reiseprogram, sier programlederen. - Målet er heller å gi et innblikk i 12-åringers hverdag, både i Norge og i andre land og kulturer. Utfordringen er å finne ting som seerne kan identifisere seg med, og forskjeller som de forhåpentligvis kan lære av.

Det blir totalt to programmer fra Thailand. Det første er viet Bangkok, og vi får portretter av 12- åringer i verdensbyen. Blant annet møter vi en gutt som er munk. Det andre programmet er fra ferieparadiset Koh Samui.

Eneansvar
Stian går denne sesongen inn i sitt fjerde år som programleder, og han synes det er spennende å ha eneansvaret for ”Reser”. - Jeg ser på det som en kjempeutfordring å bære hele programlederjobben alene. Det begrenser naturligvis min mulighet til å medvirke i dramatiseringer og sketsjer, men det blir mer rom for å konsentrere seg om innholdet. Jeg kommer selvfølgelig til å savne en dyktig og vakker kvinne ved min side, for der er jeg jo blitt fullstendig bortskjemt de to siste årene, sier Stian.

Temasendinger
- Målgruppen for ”Reser” er den samme som før, og programmene er basert på temaer som for eksempel flytting, musikk, pubertet og døden. Temaene blir illustrert ved hjelp av portretter, dokumentarer og dramatiseringer, alt etter hva som passer best, sier prosjektleder Mette Kristensen.

Humor
Det skal fortsatt være humor i ”Reser”, men det blir ingen fast komiserie slik det har vært tidligere. I stedet blir det andre måter å presentere humoren på. I hvert program får vi et møte med Solveig Kloppen. Hun har skrevet sketsjer og spiller selv hovedrollene, og når hun er i farten, er det humor det dreier seg om!

- Jeg tror temaene ofte når best fram til barn og unge når vi ser på ting med skrått blikk, og derfor er humoren fremdeles viktig for programmet. Tross stor suksess har vi våget oss vekk fra musikkvideoparodiene slik at vi kan fokusere mer på de forskjellige temaene vi tar opp. Men det vil komme gode erstatninger som jeg er sikker på vil falle i smak hos våre kravstore seere, sier Stian Barsnes Simonsen.

Sesongens første sending
Kveldens program tar for seg temaet ”å utfordre seg selv”. Her har Stian møtt ei jente som driver med dragracing, og han har fått være med på utøving av denne krevende og tøffe sporten.

Kveldens program byr også på det første møtet med ”12 1/2” hvor en gruppe ungdommer i ”Resers” målgruppe sier sine mening om de forskjellige temaene programserien tar for seg.

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert magasinsending
Programleder: Stian Barsnes Simonsen
Prosjektleder: Mette Kristensen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10,