Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. august 2000 kl 18.30 Berts dagbok

Berts dagbok (t)


NRK1 lørdag 5. august kl 18.30
Berts dagbok (10:12)

Skoleferie

Sola skinner, det er midtsommer og skoleferie. Bert er forelsket i Paulina, og kysset han fikk må da bety at det er fritt fram...

Åke har blitt med i elevrådet på skolen og jobber med valget til høsten. Lille-Erik er også med i elevrådet, han ble vervet av skolepolitikeren Sven Ripa.

Bert vil en tur på stranda for å se på jenter i bikini, og da aller helst Paulina. Han overtaler Åke til å bli med. Men så viser det seg at Paulina og Åke liker mange av de samme tingene, og Bert blir sjalu...

Klimpen som er alene hjemme, blir venn med Bert og flytter like godt hjem til ham. Han sjarmerer Berts foreldre og lurer Bert inn på en kriminell løpebane.

Plutselig er Bert uten venner, kjæreste og familie. Hva skal han gjøre nå?

Om serien
I 12 lørdager blir det gjensyn med Bert, tenåringsgutten som har lett for å havne i uheldige situasjoner, og som ikke så sjelden dummer seg ut. Berts far er optiker og moren bussjåfør, og det er kun av økonomiske årsaker at Bert sammen med dem. Han er mest opptatt av jenter, en interesse kameraten Åke ikke deler. Åkes hobby er å eksperimentere med meitemarker.

NRK1 lørdag kl 18.30

Bilder:
Klimpen (Martin Lindqvist) blir Berts nye kamerat.

Svensk ungdomsserie i tolv deler
Regi: Thomas Alfredson
I rollene: Martin Andersson (Bert), Oliver Loftén (Åke), Johan Ulvesson (pappa Fredrik), Ing-Marie Carlsson (mamma Madeleine) og Yvonne Lombard (mormor)
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53