Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 13. desember 2008 kl 21.40 Film: Evita

Madonna i toppform

President Juan Peron (Jonathan Pryce) og hans elskede, inspirerende kone Eva (Madonna) (Foto: Buena Vista)
President Juan Peron (Jonathan Pryce) og hans elskede, inspirerende kone Eva (Madonna) (Foto: Buena Vista)
Historiefortelleren Che (Antonio Banderas) fører oss gjennom Eva Perons (Madonna) oppvekst og karriere. Filmen er basert på musikalen av Lloyd Webber og Rice.

Eva Peron var født Eva Duarte, illegitim datter av en fattig bonde i den lille byen Junin, vest for Buenos Aires. I 1926 skjedde det noe dramatisk for lille Eva som da var sju år gammel. Hun og familien ble nektet adgang til farens begravelse.

Fremdeles en tenåring blir hun kjæreste med en populær tangosanger, Agustin Magaldi, og hun følger med ham til storbyen Buenos Aires. Eva har store ambisjoner om å lykkes, og mot alle odds blir hun en gryende radio- og filmskuespillerinne. Etter hvert får hun innpass i de innflytelsesrike sirklene i sosieteten i Buenos Aires.

Juan Peron
Men når navnet hennes kobles til den ambisiøse politikeren Juan Peron, begynner sladderen å bre seg. Det er mange som ikke godtar forholdet deres, noe som fører til at Peron blir arrestert samt opprøret 17. oktober 1945.

Paret gifter seg, og Peron blir valgt til president med Eva ved sin side. Hun støtter "peronismen" av hele sitt hjerte. Hun grunnlegger "Eva Peron-stiftelsen" samtidig som hun utrettelig arbeider for å hjelpe og beskytte de fattige i landet. Hun stifter også "Peronistenes kvinneparti". Massene vil ha henne som visepresidentkandidat, men det er en voksende skepsis blant de militære og andre politikere overfor hennes stadig sterkere politiske makt.

Tragisk nok viser det seg at Eva har kreft, og svært syk må hun si fra seg visepresidentjobben. Når hun dør i 1952, gråter Argentina for henne.

Om filmen
"Evita" er basert på musikalen av Andrew Lloyd Webber og Tim Rice. De fikk Oscar for beste sang.

Madonna kunne innkassere en pen suksess som Evita. Hun ble blant annet belønnet med Golden Globe for beste skuespillerinne (komedie/musikal) i 1996.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk musikaldrama (1996)
Originaltittel: "Evita"
Med Madonna (Evita), Antonio Bandereas (Che), Jonathan Pryce (Juan Peron) og Jimmy Nail (Agustin Magaldi)
Regi: Alan Parker
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf: 23 04 96 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no