Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. oktober 2008 kl 22.10 Detektimen: Taggart

Tre dødsfall

Taggart: Førstebetjent Jim Burke, spilt av Alex Norton, får tre dødsfall å handskes med i denne episoden av Taggart. (Foto: ITV)
Taggart: Førstebetjent Jim Burke, spilt av Alex Norton, får tre dødsfall å handskes med i denne episoden av Taggart. (Foto: ITV)
I kveldens episode blir førstebetjent Burke kalt ut til tre forskjellige dødsfall som ser ut til å ha naturlige årsaker. Men heller ikke denne gangen er dødsårsaken hva den først ser ut til å være.

Fiona Grant kommer tilbake til hospitset der hun og broren bor, og finner bygningen i brann. Broren Danny ligger død i brannruinene. Når brannteknikerne bekrefter at brannen var påsatt, vil førstebetjent Burke finne ut hva gjerningsmannen hadde å skjule.

Så blir en mann funnet død på Clyde skipsverft, i noe som ser ut til en arbeidsulykke. Men patologene finner ut at han var død da ulykken inntraff, og da får Burke et nytt syn på saken.

En kvinne blir funnet død i leiligheten sin i Glasgow, og resultatet av Burkes undersøkelser kaster et uhyggelig lys over livet til en kvinne som var utålmodig og sulten på de gode tingene i livet.

Om serien
Den skotske serien Taggart er blitt en institusjon både i og utenfor Storbritannia. Den har vært produsert i 25 år, og ingen britisk politiserie har vært sendt lenger. Serien blir spilt inn i og omkring Glasgow. Blythe Duff har spilt Jackie Reid i over 20 år, mens Alex Norton, som spiller Burke, har vært med siden 2002. Serien sendes fredag kveld i hele høst.

Britisk krimserie (2003)
Originaltittel: Taggart: Halfway House
Produsert av SMG Productions for ITV1
Med Alex Norton, Blythe Duff, Colin McCredie og John Michie
Kontaktperson: Berit Ekholdt, tlf 23 04 94 50 /99 79 77 43
Seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no