Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. juni 2006 kl 13.00 Michael

Engelen Travolta


Kveldens film er en himmelsk komedie der vi møter engelen Michael i John Travoltas skikkelse. Det er ikke bare rollebesetningen som overrasker, for ingen er riktig forberedt på engelen Michael - en pikenes Jens, klar for en drink og en røyk, men med et stort hjerte.

Vartan Malt (Bob Hoskins) er redaktør for tabloidavisen The National Mirror som har spesialisert seg på fantastiske historier om kjendiser og helt utrolige historier om vanlige mennesker. Så når han får nyss om at en kvinne skal ha en engel boende hos seg, skjønner han at dette må være midt i blinken for avisen.

Redaktøren setter tre personer på saken. Frank Quinlan (William Hurt) er reporteren med en karriere som er på hell. Huey Discoll (Robert Pastorelli) er fotografen som er i ferd med å miste jobben - selv om han eier avisens maskot, hunden Sparky. Den tredje personen på laget er Dorothy Winters (Andie MacDowell), en selvoppnevnt ekspert på engler.

Engelen Michael
De oppsøker Patsy Millband (Jean Stapleton) som driver et loslitt pensjonat i Iowa. Hun bekrefter at hun har en engel som leieboer og presenterer dem for Michael. Michael har vinger som en engel, men for øvrig er ikke likheten påfallende. Michael elsker sigaretter og søtsaker, fører et langt fra engelaktig språk og er svak for vakre damer. Michael forteller de besøkende at englene i himmelen har lov til å ta et visst antall "ferier" på jorden. Han legger til at han er på en slik jordisk ferie nå. Problemet er at dette er den siste han har rett på og vil derfor prøve å få mest mulig ut av den.

Frank og Huey kommer på en god reportasjeidé. Hvis Michael vil ha det litt moro, hvorfor blir han ikke med dem til Chicago hvor han virkelig kan slå seg løs?

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: Michael
Regi: Nora Ephron
I rollene: John Travolta, Andie MacDowell, William Hurt og Bob Hoskins