Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. juni 2013 kl 21.30 Min idrett: Undervannsrugby

Verdens rareste idrett


I Molde finner vi Norges beste lag i undervannsrugby. Damelaget er seriøse og arbeidsomme, og har et brennende ønske om å vinne rugbyens mesterliga, Champions Cup.

Undervannsrugby spilles i sin helhet under vann, og skal visstnok ha tredjeplassen i en kåring av verdens rareste idretter. Men spillerne tar sporten sin svært seriøst. De trener hardt og målbevisst.

Sikter mot gull
Amanda Barstein er stjernen på laget, og har et sterkt vinnerinstinkt. Kaptein er den mer erfarne Cecilie Skåre. Det er de som skal lede Molde undervannsrugby mot Champions Cup i Berlin. Med seg har de et helt lag som alle har satt seg som mål å vinne gull.

Men det er mange hindringer på veien til finalen. Lagkapteinen blir syk, og det er usikkert om hun kan spille. Når de endelig når finalen, er motstanden fra det tyske laget svært tøff.

For Amanda er sølv et nederlag. Det er også hennes prestasjoner som skal komme til å spille en sentral rolle i en finalekamp som blir høydramatisk.

Om serien
I denne fjerde sesongen av «Min Idrett» blir seerne kjent med de beste utøverne fra idrettene twintip, aking, sitski, taekwondo mønster og undervannsrugby. Vi følger dem på veien mot sesongens viktigste konkurranser.

«Min Idrett» var nominert til Gullruten 2013 i kategorien beste dokumentar- eller faktaserie.
NRK sporten, 2013
Dokumentarserie: 5 episoder, sesong 4
Prosjektleder: Jan Fredrik Bjørntvedt
Regi: Anne Rognerud

Presseansvarlig: Camilla Sand, mob: 90069807/23047236
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice, 815 65 900