Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 7. juni 2003 kl 21.10 Niern: Unlucky monkey

Japansk mafioso i panikk

Klassisk mafia-scene av høy klasse fra Sabu (Foto: Arthaus)
Klassisk mafia-scene av høy klasse fra Sabu (Foto: Arthaus)
"Unlucky Monkey" er den japanske regissøren Sabus svarteste film, så langt - med store doser makaber humor.

"Unlucky Monkey" er den japanske mesterregissøren Sabus tredje film. De to andre er "D.A.N.G.A.N Runner" og "Postman Blues", som NRK2 sendte forrige lørdag. Neste lørdag vises Sabus seneste film, "Monday", fra 2000.

Handlingen
Yamazaki starter dagen med å skulle rane en bank. Så langt kommer han ikke, men på forunderlig vis havner likevel ransutbyttet i hendene hans. Panikkslagen flykter Yamazaki, med kniv i hånden, gjennom bakgater og smug. På vei rundt et hjørne står uheldigvis en ung kvinne i veien for jyplingen og kniven hans. Stikket er dødelig. Til slutt finner den plagede morderen et sted å grave ned pengene.

Samtidig: Tre gangstere, Kamata, Kaneda og Matsuda, klarer ved et uhell å drepe sjefen for en rivaliserende klan, og prøver å skjule alle spor. Men snart er de på flukt fra hevntørste yrkesfeller. Hvem andre treffer de på enn Yamazaki?

Absurd og svartsynt
Sabu blir hyllet som en av vår tids mest originale japanske regissører. Visse ingredienser går igjen i alle filmene hans: kaldblodige mafiamennesker, pistoler, mord, designerdresser med blod på, mennesker som får sine liv snudd opp-ned av tilfeldigheter og uflaks, mennesker som løper og løper eller sykler og sykler. Absurd komedie – men også litt svartsyn.

Japansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: " Unlucky Monkey
Regi: Sabu
I rollene: Shinizi Tsutsumi, Hiroshi Shimizu, Akira Yamamoto, Ikko Suzuki, Kimika Yoshino
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83