Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. juni 2000 kl 19.30 SommerDag: I Bergen med Helge Jordal

SommerDag: I Bergen med Helge Jordal (tt


NRK1 fredag 30. juni kl. 19.30
SommerDag: I Bergen med Helge Jordal (1:6)
Premiere!

Nye tokt med \"Lindy\"

Dag Lindebjerg kaster loss igjen. I løpet av sommeren tar han oss med på opplevelsesturer med vestlandsnaturen som ramme. Tresnekken \"Lindy\" er fremkomstmiddelet, og om bord er matroser de fleste drar kjensel på, i kveld representert ved skuespiller Helge Jordal. Han fører oss trygt fram på Byfjorden og Nordåsvannet i Bergen.

Helge Jordal er ekte bergenser og burde være en verdig dekksgutt til å assistere skipper Lindebjerg på hans første seilas som starter i Bergen. Blant andre gjester som dukker opp i løpet av de seks programmene i sommer, er Frode Alnes, Vegard Ulvang og Cecilie Leganger. Serien byr på vakre naturopplevelser, kultur, sang og musikk fremført av så vel lokale som mer landskjente krefter.

Byfjorden
I det første programmet ferdes den 29 fot store snekken \"Lindy\" i Byfjorden og i Nordåsvannet, en innsjølignende arm av Grimstadfjorden. Bergen er i år 2000 utnevnt til europeisk kulturby, noe som vil prege kveldens sending, og Lindebjerg og Jordal støter på celebre gjester som er på besøk i kulturbyen. Sissel Kyrkjebø, selv utflyttet bysbarn, venter dem på Bryggen i Bergen, mens skuespiller Lars Andreas Larssen står ved kai i Sandviken.

Nordåsvannet
Langs Nordåsvannet finnes flere kjente steder, blant annet kongeboligen Gamlehaugen som ligger vakkert til på en høyde omgitt av en park med utsikt over vannet. Slottet ble bygget i 1900 for Christian Michelsen som brukte det som sin privatbolig. Skuespiller Nils Ole Oftebro har for anledningen tatt turen hit i dag. Det har også Bergens ordfører Anne-Grete Strøm-Erichsen, som blir med på omvisning.

\"Lindy\" hever igjen anker og retter baugen mot Troldhaugen, Nina og Edvard Griegs hjem. Huset ble bygget i 1885, og er arena for Grieg-konserter under de årlige Festspillene. I likhet med Gamlehaugens park er området rundt Troldhaugen en fin naturopplevelse som trekker til seg tusenvis av turister fra alle verdenshjørner.

Med dette avslutter Dag Lindebjerg dagens sjøvandring i Bergens-traktene, og Helge Jordal kan fornøyd legge fra seg matroslua.

Dag Lindebjerg
Dag Lindebjerg har jobbet i NRK i 23 år, derav 17 år som sportsreporter på utallige ski-arenaer verden rundt. Etter at han flyttet hjem til Bergen, er det kysten og kystkulturen som har vært hans store interesse og arbeidsfelt. Han har blant annet laget flere kritikerroste programmer for \"Ut i naturen\".

NRK1 fredag kl. 19.30
Bilder

1. Dag Lindebjerg styrer skuta \"Lindy\".
2. Matros Helge Jordal og skipper Dag Lindebjerg om bord på tresnekken \"Lindy\".
3. Sissel Kyrkjebø om bord på \"Lindy\" flankert av skipper Lindebjerg og matros Jordal.
4. Skipper Dag Lindebjerg og matros Helge Jordal møter Lars Andreas Larssen på kaien i Sandviken.
5. Nils Ole Oftebro ble med til Troldhaugen, Edvard Griegs hjem, som ligger nydelig til ved Nordåsvannet.
(Alle foto: Thomas Hellum, NRK Hordaland)

Egenproduksjon fra NRK Hordaland
Programleder: Dag Lindebjerg
Pressekontakt NRK Hordaland: Lisbeth Skaar Knutsen
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56