Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 22. juli 2000 kl 20.10 Arild Erikstad presenterer:

Arild Erikstad presenterer:


NRK2 lørdag 22. juli kl 20.10
Hovedscenen: Anne-Sophie Mutte

Møte med en perfeksjonist
I Hovedscenen i kveld blir det et møte med fiolinisten Anne-Sophie Mutter. Hele 1998 viet hun til ett eneste prosjekt - en verdensturné hvor hun fremførte samtlige av Beethovens fiolinsonater, akkompagnert av Lambert Orkis.

I dokumentaren forteller Anne-Sophie Mutter om prosjektet, og ved hjelp av arkivmateriale og nytt stoff settes sonatene inn i den rette sammenheng i Ludwig van Beethovens liv og virke.
I kveld får vi høre Anne-Sophie Mutter i Beethovens fiolinsonate \"Vårsonaten\". Opptaket er fra Théatre du Champs Elysées. Lambert Orkis akkompagnerer på klaver.

Samtidsmusikk
Anne-Sophie Mutter har konstant utvidet sitt repertoar og lett etter nye måter å uttrykke seg på. Hun er en av de virkelig få store stjerner som spiller samtidsmusikk.
Vi får høre Krzysztof Pendereckis Fiolinkonsert nr 2. Penderecki skrev denne fiolinkonserten til Anne-Sophie Mutter, og den fikk sin verdenspremiere i Gewaandhaus i Leipzig i 1995. Dirigent var Mariss Jansons, og fremførelsen fikk stormende mottakelse av et entusiastisk publikum.

Anne-Sophie Mutter
Anne-Sophie Mutters eventyrlige karriere begynte da hun var tretten år gammel og opptrådte som solist med Herbert von Karajan og Berlinfilharmonikerne ved Pinsefestivalen i Salzburg i 1977.
Hun er en av verdens mest ettertraktede fiolinister, både som solist og som kammermusiker. Da hun var 23 år, fikk hun et professorat ved Royal Academy of Music i London.
I 1998 gikk Anne-Sophie Mutter i gang med den største utfordringen i karrieren hittil. Hun la ut på en verdensturné for å fremføre Beethovens ti fiolinsonater.

NRK2 lørdag kl 20.10

Bilder
1. Anne-Sophie Mutter

2. Anne-Sophie Mutter er en av verdens mest ettertraktede fiolinister (Foto: Catherine Ashmore)

3. Anne-Sophie Mutter og pianisten Lambert Orkis (Foto: Catherine Ashmore)

Innkjøpt dokumentar
Britisk produksjon (RM Associates
Presentert av Arild Erikstad
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83