Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. mai 2007 kl 19.30 Grønn glede

Fra sørgelig hage til grønn oase

Programleder Mette Stensholt Schau (Foto: Per Foss, NRK)
Programleder Mette Stensholt Schau (Foto: Per Foss, NRK)
Grønn glede er tilbake, og da er sommeren i gang. Gartner Dag Arneson og programleder Mette Stensholt Schau tilbringer sin sjette sommer sammen ute i det grønne. Det nye i årets utgave er at de to har tatt på seg å gjøre en sørgelig hage om til en oase.

- Det er svært mange som sender oss brev, e-post eller som ringer og ber om hjelp til sin egen hage, forteller programleder Mette Stensholt Schau. Langt flere enn vi kan makte å hjelpe. Men i år gjør vi et unntak, og har tatt på oss oppgaven med å gi en familie på tre en ny hage. De har flyttet fra en hage som var vakker og ferdig opparbeidet, til et sted med bare ugress og snegler. Det skal det bli en råd med!

En innbydende trapp
Trinn for trinn skal hagen utvikles, og i dette første programmet er det en trapp som binder hagen sammen med verandaen som står på arbeidslisten. Snekker Ola Blom tar oppdraget også i år.

- Med morgenkaffe og avis er livet godt på trappen en tidlig morgenstund. Gjerne før de andre har begynt å mase om alt som skal skje. Men for å ha det slik, så må man jo ha en trapp som er innbydende, sier Mette. Grønn gledes hjelpeprosjekt handler om å gi barnefamilien en hage som er til å leve med, og samtidig ikke en skam å vise fram.

Program fra Naturredaksjonen, NRK Hordaland
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer