Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. april 2013 kl 20.15 Oppdrag Nord-Norge

Sterke møter med elementene


Den sporty gjengen er halvveis på sin reise nedover kysten. Nå skal alle sammen få møte flere elementer.

Det starter med et iskaldt møte med vannet i Reine, der det ligger an til morgenbading. Kronprins Haakon slipper ikke unna isbadingen. Han får også utfordret ferdighetene sine i kiting og på telemark fra toppen av Trolltindan i Lofoten.

Andreas Åmli Hansen oppdager et rikt liv under vann på jakt etter middagsmaten. Den tilberedes på dekk av den uslåelige duoen kronprins Haakon og PC Fosse.

Til Vesterålen og Lofoten
Fjord Visjon har seilt sørover til Ringstad. Åtte ganger verdensmester i kiting, Kari Schibevaag, får en fantastisk dag med mye vind og nydelige bølger i Vesterålen, før kaptein Mads Bækkelund tar med seg gjengen over til Lofoten. Foran dem ligger uker med sol ved fjorden og nydelig føre i høyden.

Om serien
Ni av Norges fremste ekstremsportsutøvere drar ut på båtreise i spektakulære Nord-Norge. Kaptein Mads Bækkelund og båten Fjord Visjon tar dem med til nye steder som byr på vill, vakker natur og uendelige muligheter.

Reisen starter i Tromsø, videre drar de til Lyngen, sørover til Senja, Andørja og Vesterålen før de runder Lofoten og drar over Vestfjorden til siste stopp på turen, Steigen.

I åtte uker følger vi de adrenalinsøkende utøverne fra sted til sted i nordnorsk natur, der utfordringer skal overvinnes og drømmer kan gå i oppfyllelse! Vi møter de forventningsfulle utøverne idet de mønstrer på i Tromsø for å oppleve sitt livs eventyr. Kaptein Mads Bækkelund har tatt med seg PC Fosse og Jokke Sommer fra forrige ekspedisjon i Sognefjorden, begge skadet, men med håp om å klare å komme tilbake i løpet av turen.

Norsk underholdning/dokumentarserie i 8 deler (2012)
Produsert av Flash Studio AS for NRK
Produsent: Sindre Kinnerød
Prosjektleder NRK: Gitte Calmeyer
Presseansvarlig:Sarah Jordanson Fauske telefon:41506747
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice , 815 65 900