Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. juli 2005 kl 21.40 Detektimen: Columbo

Maestro trues av skandale

Columbo etterforsker et drap på Hollywood Bowl. Her sammen med symfoniorkesterets pianist som spilles av John Cassavetes. (Foto: Universal)
Columbo etterforsker et drap på Hollywood Bowl. Her sammen med symfoniorkesterets pianist som spilles av John Cassavetes. (Foto: Universal)
En fremragende og respektert pianist står i fare for å miste all ære og berømmelse – til og med jobben sin, dersom hans elskerinne avslører forholdet deres.

Maestroen, konsertpianisten, spilles av regissøren og skuespilleren John Cassavetes. Cassavetes var helt til sin død gift med Hollywoodskuespilleren Gena Rowlands. I denne episoden av Columbo er han gift Janice, som spilles av Blythe Danner, Gwynneth Paltrows mor.

Maestroen har en mektig svigermor. En ekte "kunstens beskytter", som gir mye tid og penger til blant annet symfoniorkesteret. Da Jennifer Welles (Anjanette Comer) truer med å fortelle maestroens kone om forholdet får han panikk.

Dette er første episode av serie 2 av Columbo.

Om serien
Utover vårparten og sommeren blir det gjensyn med den loslitte, men sjarmerende etterforskeren Columbo. NRK1 startet med den aller første episoden i serien fra 1971 og nå vises sesong 2.

Peter Falk ble verdensberømt i rollen som den litt naive, nysgjerrige etterforskeren Columbo. Den nå 78 år gamle Falk har levd med rollen i over 30 år – og den foreløpig siste episoden i serien kom i 2003.

Amerikansk krimserie 1972
Originaltittel: Columbo (sesong 2)
Episodetittel: Etude in Black
Produsert av: NBC/Universal
Med: Peter Falk, John Cassavetes, Myrna Loy, Blythe Danner, James Olson, James McEachin.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41