Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. januar 2008 kl 21.30 Sommer

Dansk familiedrama

Christian (Jesper Langberg) tar seg av sine pasienter (Foto: Thomas Marott, DR)
Christian (Jesper Langberg) tar seg av sine pasienter (Foto: Thomas Marott, DR)
Danmarks Radio byr på nok et stort anlagt familiedrama med serien "Sommer". Det handler om generasjonskonflikt, kjærlighet og pliktfølelse i en legefamilie mange ser opp til. Men bak fasaden er ikke bildet like plettfritt.

Christian og Sophia Sommer har to sønner som begge har fulgt i sin fars fotspor og utdannet seg til leger.

Hjemme i Danmark driver Christian og sønnen Adam en vellykket legepraksis i familiens praktfulle villa. Adam er den suverene kvinnebedåreren, intellektuelt skarpskodd og kanskje mer egnet som forsker enn som allmennlege.

Idealisten
Broren Jakob er den arbeidssomme idealisten, som sammen med samboeren Mille og hennes datter Lærke vender hjem til Christians 65-årsdag, etter å ha arbeidet for Leger Uten Grenser i Malawi i Afrika.

Jakob oppdager at faren er alvorlig syk, og blir utfordret av et vanskelig dilemma: Praksisen må enten selges eller overtas av en av sønnene. I så fall må Jakob sette pliktfølelse og familiebånd først – og overta farens praksis på tross av sitt livsverk i Malawi.

Fasaden sprekker?
"Sommer" er fortellingen om tre leger som hver dag forsøker å gjennomskue symptomer hos andre mennesker, men som ikke tør å se i øynene egne svakheter og egen ubalanse. Når faren blir syk, sprekker den tilsynelatende perfekte fasaden. Kanskje er ikke de så feilfri som man skulle tro?

Vi møter en dansk familie i flere generasjoner, deres liv og relasjoner: foreldre og barn, gleder og sorger, i en historie om samhold og splittelse innenfor og på tvers av generasjonene. For hva skjer når etablerte maktbalanser i familien plutselig endres?

Mellommenneskelige relasjoner
Et rikt persongalleri belyser mellommenneskelige relasjoner av ulik art med familien Sommers liv som utgangspunkt. Slik skildres både velhavende, arbeidsløse, kriminelle, offentlig ansatte, ufaglærte, akademikere, sosialt utstøtte, kunstnere, homoseksuelle, forretningsdrivende eller nydanske landsmenn - med deres mer eller mindre alvorlige problemer.

Første episode
38-år gamle Jakob Sommer har i et år arbeidet som medisinsk koordinator for Leger Uten Grenser i Malawi. Her har han blant annet etablert et behandlingssenter for områdets mange hiv-smittede barn. Med seg i Afrika har han kjæresten Mille og hendes tenåringsdatter Lærke.

Jakob har ikke tenkt å avbryte oppholdet i Afrika før utløpet av hans 2-årige kontrakt, men lar seg likevel overtale av moren, Sophia, til å komme hjem til farens 65-årsdag.


Tilbake i familiens store villa i Frederiksværk går det ikke mange dager før Jakob får mistanke om at det er noe galt med faren. Og Jakobs bange anelser viser seg å holde stikk - Christian er alvorlig syk.

Jakob og Mille beslutter, om enn noe halvhjertet, at de midlertidig må innrette seg i barndomshjemmet inntil familien finner en god og fornuftig løsning på situasjonen.

Dramaserie fra Danmarks Radio (2007)
Produsent: Sven Clausen
Manus: Karina Dam og Jesper W. Nielsen
Regi: Carsten Myllerup sammen med Kathrine Windfeld (ep. 1-3), Kasper Gaardsøe (ep. 4) og Mikkel Serup (ep. 7 og 8).
I rollene: Lars Ranthe, Marie Louise Wille, Cecilie Bøcker Rosling, Lisbet Dahl, Mikael Birkkjær, Camilla Bendix m.fl.
Pressekontakt NRK:Anja Nylund Hagen , tlf: 911 64 716 / 23 04 40 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
Blir også sendt fredag på NRK3LENKER
  • Les mer 
  • Hjemmeside på dr.dk