Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. september 2003 kl 23.20 Migrapolis

Sommerhistorier

Jim Pizza har vært gatesanger i Oslo i 30 år. Naeem Iqbal elsker snekka og Solveig Myhre vier sommeren til Henrik Sørensen. Alle tre har et lidenskapelig forhold til hvert sitt sommerliv.

Han er et kjent sommerfjes fra Oslos gater, Jim Pizza. Hvert år i en mannsalder har han tilbrakt sommeren nettopp her. Ellers i året reiser han rundt i mange land og tjener til livets opphold som gatesanger. Mest hjemme er han på Hawai der han tilbringer en tid med surfing i bølgene hvert år.

Men først og fremst er han en reisende sjel og fri fant. Han mener at mennesker som lever på denne måten ofte er mer bekymringsløse enn folk flest, og han kunne ikke tenke seg å endre livsstil til tross for at han er i ferd med å bli en eldre mann. Reporter Kayn Bennett-Lund møtte ham i bygatene.

Stortrives på sjøen
Naeem Iqbal er vokst opp i Norge som sønn av pakistanske foreldre, og trangen til båtlivet har han ikke fått hjemmefra. Han forteller tvert imot at pakistanere ofte synes at han kaster bort tiden når han er på sjøen.

Det var en kollega som tok ham med på fisketur den første gangen. Fiskelykken var god, og dermed satt Iqbal selv også på kroken. I dag er han nestleder i SAS Havfiskeklubb. Reporter Hung Mai Ba blir med ham på båttur.

Brenner for Henrik Sørensen
Solveig Myhre er levende engasjert i Henriks Sørensens malerkunst og brenner for å formidle den videre til andre interesserte. Derfor har hun også vært guide i Holmsbu Bildegalleri like lenge som Jim Pizza har sunget i Oslo-gatene. Hun smitter publikum med sin entusiasme og får dem til å se langt mer i bildene enn de klarer på egenhånd - at skogknausen egentlig er et troll som gjemmer seg, for eksempel.

Hun stortrives med sin sommer, og selv om hun kan bli litt trett av gjentakelsene etter 50 omvisninger, går trettheten over i det øyeblikket hun står overfor en ny gruppe besøkende, forteller hun til reporter Thanh-Tam Ngo.

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 22 80 82 94
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83