Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. april 2004 kl 19.55 Hvilket liv!

Det er hardt å være mann…

Nick (Kris Marshall) blir dypt såret når gutterommet hans blir gjort om til barnerom. (Foto: BBC)
Nick (Kris Marshall) blir dypt såret når gutterommet hans blir gjort om til barnerom. (Foto: BBC)
I kveld er det de mannlige medlemmene av familien Harper det går ut over. Nick har skaffet seg egen leilighet, men liker ikke at Susan gjør om det gamle gutterommet hans til barnerom for Janeys baby. Ben på sin side får litt av et sjokk når han leser sin egen nekrolog i avisen.

Nick reagerer så sterkt på forandringene på gutterommet at han river ned tapetene. Susan setter dem opp igjen, og Nick blir tatt på fersken med å rive dem ned igjen for annen gang. Han ber tynt om å få flytte hjem igjen – og sovner søtt i barnesengen.

Ben forteller alle han treffer at meldingen om hans død er sterkt overdrevet. Men to personer i hans nære omgivelser ser helt klart for seg store muligheter etter Bens "bortgang". Naboen Mr. Gleeson har lenge hatt et godt øye til Susan. Nå tilbyr han sin hjelp både med å pusse vinduer og klippe gresset. På tannlegekontoret har kollegaen Roger flyttet inn på "den avdøde" Bens kontor, og har allerede rukket å ominnrede det.

Om serien
I denne britiske situasjonskomedien, produsert av BBC, møter vi familien Harper: mor, far og tre barn – kort sagt en helt vanlig familie. Men deres familie virker likevel som en psykologisk geriljakrig…

Ben Harper er tannlege, og mener fra tid til annen at det å leve i en moderne familie er like morsomt som å trekke ut tenner på folk. Med en rappkjeftet kone, Susan, og tenåringene Nick og Janey, samt "attpåklatten" Michael i huset, står prøvelsene i kø hos Harpers. Og det er ikke fritt for at problemene forplanter seg til tannlegekontoret.

I denne serien har imidlertid Janey flyttet hjemmefra, og datteren til Bens fetter, Abi, har flyttet inn i det Harperske hjem.

Britisk situasjonskomedie, serie 4
Originaltittel: "My Family"
Episodetittel: "Return of the Prodigal Prat"
I rollene: Robert Lindsay (Ben), Zoë Wanamaker (Susan), Kris Marshall (Nick), Siobhan Hayes (Abi), Gabriel Thomson (Michael)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83