Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. oktober 2000 kl 20.25 Tore på sporet

Tore på sporet (ttv)


NRK1 lørdag 21. oktober kl 20.25
Tore på sporet (6:11)

Reisen til Libanon

I 1978 reiste Terje Reppen til Libanon for å tjenestegjøre som FN-soldat. Men under en time etter at han satte beina på libanesisk jord, ble han skutt gjennom hodet, og har siden kjempet for å fungere normalt. I kveld tar Tore Strømøy Reppen med tilbake til Libanon, 22 år etter den tragiske hendelsen.

Terje Reppen fra Nord-Trøndelag var 23 år da han dro til Libanon som FN-soldat. Etter å ha vært i landet i bare 50 minutter, ble han skutt gjennom hodet av en snikskytter midt i Beirut sentrum. Utrolig nok overlevde Reppen skuddet, ikke minst takket være dyktige leger i Beirut. Da han kom tilbake fra Midtøsten, kunne enbarnspappaen nesten ikke røre seg, og han var uten språk.

Skuddet i Beirut har snudd opp ned på Terje Reppens liv. I kveldens Tore på sporet reiser Terje Reppen og Tore Strømøy tilbake til Libanon for å se stedene og møte menneskene fra skjebnedagen for 22 år siden. Vi kan allerede røpe at det blir en tøff reise både i tid og rom.

Vi skal også få møte Mona fra klasse 7A ved Fiskå skole i Kristiansand. I 1978 skaffet hun seg et fadderbarn fra verdens første SOS-barneby som ligger i Imst i Østerrike.

Gruppa Vamp kommer også til studio for å spille sanger fra sin nye og kritikerroste CD \"En annen sol\".

NRK1 lørdag kl 20.25

Underholdningsprogram produsert av NRK Sør- Trøndelag
Programleder: Tore Strømøy, 73 88 17 16
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956, anne.bekkevold@nrk.no

Bilde
Tore Strømøy tar med seg Terje Reppen tilbake til Libanon hvor Reppen var FN-soldat i 1978. (Foto: NRK)