Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 26. mars 2003 kl 22.35 Kar for sin kilt

Militær minnefest

Hector (Richard Briers, t.h.) og Molly (Richard Briers) ønsker Hectors gamle soldatkompis Toad (Benjamin Whitrow) velkommen til Glenbogle. (Foto: Mark Bourdillon, BBC)
Hector (Richard Briers, t.h.) og Molly (Richard Briers) ønsker Hectors gamle soldatkompis Toad (Benjamin Whitrow) velkommen til Glenbogle. (Foto: Mark Bourdillon, BBC)
Det skal holdes gjenforeningsfest for Hectors gamle militærregiment, og for å gjøre ekstra stas på de aldrende heltene har Stella lånt et verdifullt maleri. Når Lexie kommer i skade for å ødelegge maleriet, er katastrofen et faktum.

Eieren er rasende og forlanger full erstatning for bildet. Uten forsikring ser det mørkt ut for det gjeldstyngede godset.

Heldigvis er Hectors gamle soldatvenn Toad villig til å hjelpe dem ut av knipen. Men han har sine egne problemer og venter seg noe i gjengjeld…

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser de senere år og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

BBC har i alt laget fire serier av "Kar for sin kilt". NRK har vist de tre første, og det er den tredje som nå går i reprise.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) har forlatt jetset-livet i London for å overta familiegodset Glenbogle, en av de aller største eiendommene på det skotske høylandet. Serien skildrer hans kamp for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre, Hector og Molly (Richard Briers og Susan Hampshire).

Glenbogles temperamentsfulle og respektløse hushjelp Lexie (Dawn Steele) blander seg også inn i begivenhetene sammen med godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark) og den tause, sterke skogvokteren Golly (Alexander Morton). En ny skikkelse denne sesongen er Stella (Alexandra Gilbreath), som har overtatt driften på Glenbogle på oppdrag fra banken.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 3)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Dawn Steele, Hamish Clark, Alexander Morton og Alexandra Gilbreath
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53LENKER
  • BBCs nettsider om serien 
  • Skotske nettsider om serien 
  • Les om innspillingsstedet