Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 22. oktober 2008 kl 23.15 Lydverket

Musikalske hjelpere

Lydverket: Kaiser Chiefs henter hjelp fra uventet hold på sitt siste album. (Foto: Universal Music)
Lydverket: Kaiser Chiefs henter hjelp fra uventet hold på sitt siste album. (Foto: Universal Music)
Hva skjer så når en soulprodusent med forkjærlighet for messingblåsere skal skru sammen albumet til britiske danserockere? Låtskriver i Kaiser Chiefs, Nick Hodgson gir deg svaret i kveldens Lydverket.

Leeds-bandet Kaizer Chiefs har vært blant spydspissene i den britiske danserock-scenen, men henter på sitt tredje album hjelp fra uventet hold. Mark Ronson er en av de heiteste produsentene de siste årene. I tillegg til å hjelpe frem ny-soulstjernene Amy Winehouse og Adele, har han også jobbet med popartister som Robbie Williams, Lily Allen og Christina Aguilera.

Den nye maktfaktoren
Da fjorårets sensasjon Vampire Weekend laget sine første demoer, sendte de ikke disse til plateselskaper, men til innflytelsesrike musikkblogger. For bloggene har blitt seriøse premissleverandører når ny musikk skal oppdages og spres, og nettsteder som Pitchforkmedia og Stereogum har blitt viktigere enn den tradisjonelle musikkpressen. Lydverket har møtt artister som har fått uvurderlig drahjelp fra musikkblogger, som Buraka Som Sistema, No Age og M83. Og mannen bak innflytelsesrike Hype Machine, Anthony Volodkin, forteller om bakgrunnen for nettstedet som har millioner av aktive brukere.

Norge for lite
Hvorfor måtte svartmetallerne i Satyricon til USA for å gjøre ferdig sitt siste album, The Age of Nero? Lydverket fulgte med frontfigur Sigurd Wongraven under den aller siste finpussen på albumet som slippes 3. November i år. Under L.A.s stekende sol forteller Wongraven om hva som gjør at Norge ikke lenger holdt mål for bandets ambisjoner og kvalitetskrav.

Få også med deg hvilken låt som endret livet til Karpe Diem og hvilken artist Lydverket Elsker denne uken!

Om Lydverket
Lydverket er inne i sitt syvende år som NRKs musikkjournalistiske flaggskip. Ny programleder for sesongen er Ingerid Stenvold.

Lydverket er også et radioprogram, og kan høres på NRKP3 mandag-onsdag 18:00-20:00. Programleder er Ruben Gran.

Egenprodusert musikkmagasin (2008)
Programleder: Ingerid Stenvold
Kontakt redaksjonen: Vivi Stenberg, vaktsjef: 23 04 84 21
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18/918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Lydverket