Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 12. april 2005 kl 22.20 Usett: Radio Røynda

Vekt, visesang og selvgransking

Vektløfter Stian Grimseth får besøk av lettvekterne i Finn-Erix. (Foto: NRK)
Vektløfter Stian Grimseth får besøk av lettvekterne i Finn-Erix. (Foto: NRK)
I siste episode av tv-versjonen av Radio Røynda blir det full klaff i Finn-Erix' jakt på intelligent liv. Et stykk vektløfter (størrelse XXXL), et stykk visesanger og ett stykk selvgranskende forfatter er beholdningen.

Stian Grimseth er ingen liten mann. Vektløfteren fra Naustdal spiser mer enn de fleste for å kunne løfte mer enn de fleste. Mellom benkpress og knebøy får han besøk av tre atskillig mindre, men nesten like målrettede, herrer – dansebandet Finn-Erix. Grimseth tar besøket på strak arm.

Olav Stedjes første plate het "Ta meg med". Nå er han nok en gang bønnhørt, for Finn-Erix er ikke sene om å inkludere han i sitt celebre selskap. At det muligens har noe med at (minst) to av deres tre medlemmer er med i Stedjes fanklubb er ikke så viktig. Olav Stedje er allerede kvalifisert som intelligent liv.

Det er også Olaug Nilssen. Den unge skribenten og forfatteren er av Morgenbladet kåret til en av Norges ti mest lovende unge forfattere. Nå er hun aktuell med essaysamlingen "Hybrideleg sjølvgransking". Olaug Nilssen får besøk av Finn-Erix.

Om serien
I snart tre år har gjengen i Radio Røynda levd et ubesværlig liv som en del av Norgesglasset på NRK P1. Her har de servert humoristiske drypp fra den nynorske virkeligheten. Men nå kaller den virkelige virkeligheten. Det er på tide med litt feltarbeid. Oppdraget er viktig: I tre programmer skal de jakte på intelligent liv "på baksiden av vestlandet". Det er gode forhåpninger om å lykkes.

Det er dansebandet Finn-Erix som har fått det ærefulle oppdraget. Deres sentrale arbeidsverktøy er populærmusikk og gode gjester. Finn-Erix består av Halvor Folgerø på fagott, Odd-Erik Lothe på stueorgel (med rytmeboks) og Finn Tokvam på vokal.


Egenprodusert underholdningsserie fra NRK Hordaland (2005)
Programledere: Halvor Folgerø, Odd-Erik Lothe og Finn Tokvam
Prosjektleder: Ole Egil Størkson
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 86 96/92 01 55 79,