Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. april 2011 kl 20.15 Kjærlighetshagen

Fra New Zealand til Mjøndalen


Jonas og Hayley forelsket seg hodestups mens de studerte sammen på New Zealand og giftet seg etter kort tid. Nå har de bodd i Norge i mer enn fire år, har to barn og Jonas vil takke sin modige kone ved å gi henne en ekte kjærlighetshage.

I Mjøndalen er Jonas svært takknemlig for at hans new-zealandske kone Hayley valgte å flytte til Norge sammen med ham. De var begge studenter når de møttes på New Zealand, og ble de så stormforelsket at de giftet seg etter å ha kjent hverandre bare to måneder. Nå bor de i Norge, har to små barn sammen og stortrives selv om Hayley savner både familie og det frodige klimaet hjemmefra. Jonas vet at Hayley ønsker seg en fin hage men det er noe de ikke har hatt råd til å prioritere nå i etableringsfasen. Så en oppgraderinge av hagen ville være den beste overraskelsen Hayley kunne få!

Gartnerteamet Yvonne og Steven rykker ut for å hjelpe Jonas med å lage en flott hage til Hayley. De legger vekt på å lage en hage som hele familien kan nyte sammen, ikke minst barna. Yvonne har tegnet inn en koselig bålplass, lekestativer og en utvidet terrassen med sandkasse for barna, samtidig som de lager en frodig hage med typisk norsk hagestil. Steven planter et spennende lysthus av frukttrær, setter opp en matnyttig søtmispel-hekk og mange ulike bærbusker, pluss noen bregner for å skape litt "new-zealandsk" stemning. Forhåpentligvis blir dette en gledelig overraskelse for både Hayley og barna.

Om serien
Utover våren følger vi ni par som av ulike grunner ønsker å overraske sin kjære med en vakker hage i gave. Programleder Phung Hang (kjent fra NRK Super) og gartnerteamet tar utfordringen på strak arm, og resultatet er rørende historier og nyttige hagetips.

Yvonne Dengin kjenner nok mange igjen fra "Forandring fryder i hagen" med Hilde Hummelvoll, og hun har også skrevet flere hagebøker.

Norsk hageprogram 2011
Produsert av: Storyteller
Produsent: Rune Obrestad
Pressekontakt: Sidsel Linden , tlf 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900,