Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 12. november 2004 kl 20.05 Skolen

Overnatting på skolen

Anneli (Agnes Kittelsen) har et forhold til Lasse (Lars Arentz Hansen), men hun synes det er problematisk ettersom han er far til en av hennes elever. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Anneli (Agnes Kittelsen) har et forhold til Lasse (Lars Arentz Hansen), men hun synes det er problematisk ettersom han er far til en av hennes elever. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Aker skole arrangerer rollespill der elevene skal overnatte på skolen, og foreldrene er bekymret. Lasse melder seg som eneste forelder til å være tilstede. Det liker ikke Anneli som har et forhold til ham.

Cecilia må dra fra skolen midt i rollespillet fordi Gaute ikke har hentet ungene i barnehagen. Det ender i en kjempekrangel som har bygget seg opp etter at de kjøpte drømmehuset. Men rollespillet blir, selv uten Cecilias deltakelse.

Noe oppstyr blir det likevel utover kvelden. Læreren Frida (Anne-Marit Jacobsen) blir godt pussa, og rektor må kjøre henne hjem.

Thea (Teddy Falsen Hiis) mobbes vekk fra rommet hvor de andre elevene er, og søker ly hos Bjarte som hun liker veldig godt. Det blir en vanskelig situasjon for Bjarte.

Om serien
Aker skole sliter i motbakke, og det krever at alle tar i et tak for å bedre forholdene – så vel lærere som elever.

Vi møter tre unge lærere og deres noe resignerte rektor som alle har et hektisk liv der jobb, familie og venner skal skjøttes. De vil helst gjøre gode ting for alle, men tiden strekker ikke alltid til. De har problemer, sorger og gleder som de fleste kan kjenne seg igjen i.

Ambisjonen med serien er å gripe fatt i dagens utdannings- og kunnskapssamfunn. Dagens skole er kanskje den arenaen i Norge som best gjenspeiler samfunnets og samtidens etiske, kulturelle og politiske konflikter. Derfor er et skolemiljø valgt som ramme for handlingen i serie.

- Vi vil fortelle engasjerende historier fra skolehverdagen. Selv om Aker skole sliter og bærer på tragiske historie, er det viktig å få frem at her også finnes masse humor. Akkurat slik det er i virkeligheten, sier prosjektleder Folke Gravklev.

Skolen er høstens storsatsing fra NRK Drama, og er på totalt 18 episoder.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Drama
Med: Trond Brænne, Gjertrud Jynge, Robert Skjærstad, Agnes Kittelsen, Fridtjov Såheim, Cecilie Mosli og Anne Marit Jacobsen
Skapt av: Heidi Linde, Margareth Kåset, Thomas Seeberg Torjussen, Lasse Nederhoed og Jan Strande Ødegårdstuen.
Prosjektleder: Folke Gravklev
Pressekontakt:Sabine Skarstad , tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
Les mer:LENKER
  • Les mer