Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 24. september 2006 kl 21.10 Hovedscenen: Glenn Gould - nytt portrett

Glenn Gould – det sunne geni

Glenn Gould, eksentriker og geni på klaveret. (Foto: Ideale Audience International)
Glenn Gould, eksentriker og geni på klaveret. (Foto: Ideale Audience International)
Den franske filmskaperen Bruno Monsaingons står bak denne nye dokumentar om pianisten Glenn Gould (1932 – 1982). Den er vinklet som om Gould selv forteller.

BBC Music Magazine skriver om Monsaignons dokumentar: "For mange var Glenn Gould eksentrikeren som skydde konsertscenen og søkte tilflukt i innspillingsstudioene. Denne nye filmen av Bruno Monsaignon, en mann som kjente Gould godt, avslører at Gould var et sunt geni."

Eksentriker
Allerede i 1964 ga Glenn Gould opp å forfølge sine suksesser i konsertsalen. I årene som fulgte, så man ham ikke mer. Han arbeidet utelukkende i innspillingsstudioene, som utøver og produsent av sine egne plateopptak. Han var en eksentriker, men hans Bach-tolkninger hadde ingen rivaler i det 20. århundret.

Et magisk vindu
Bruno Monsaignons film er et tilbakeblikk på Goulds liv og arbeid. Mange av arkivopptakene har aldri vært vist før. Filmen åpner et magisk vindu inn mot en av verdens virkelige musikalske genier. Filmopptakene viser oss Gould under innspillinger av Bach, Beethoven, Brahms, Schubert, Chopin, Weber, Prokofiev, Hindemith m.fl.

Fransk musikkprogram (2005)
Originaltittel: Glenn Gould Hereafter
Produsert av: Ideale Audience International
Pressekontakt: steinar.dahl@nrk.no, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no